Razie pe piața pieselor auto

Inspectorii Registrului Auto Român verifică piața pieselor auto, în cadrul strategiei generale privind securitatea rutieră.
Astăzi, a avut loc o descindere în Târgul Vitan, în care au fost vizați operatorii economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor (plăcuțe de frână, saboți, discuri de frână și tamburi).

La razie s-a constatat că încă se mai comercializează plăcuțe și discuri de frână neomologate sau neînsoțite de documente care să ateste garanția sau proveniența produselor. De asemenea, mulți comercianți nu au știut să răspundă la întrebări privind diferența dintre un produs omologat și unul neomologat.

Inspectorii RAR au fost surprinși să găsească în raft chiar și o piesă care își așteaptă cumpărătorul de aproximativ 20 de ani, și care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană.

Targ VitanPatru echipe de inspectori R.A.R. au controlat 12 societăți comerciale. Operatorii economici la care s-au constatat neconformitățile au fost sanctionați cu amenzi contravenționale cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comercianții au obligația ca în 30 de zile să facă dovada către R.A.R. că au distrus produsele respective.

Registrul Auto Român face sistematic astfel de controale, scopul fiind de a elimina de pe piață produsele neconforme care, odată folosite pe vehicule, pot fi cauza unor accidente grave.

Foto: Vitan Auto

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.