Liceenii români vor să revoluționeze modul de învățare

Liceenii de la Colegiul Național I.L. Caragiale reprezintă România în finala europeană a competiției de antreprenoriat de la Berlin, ce se desfășoară de astăzi până vineri.
O echipă, formată din patru elevi ai colegiului bucureștean, își prezintă proiectul de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.
Adolescenții s-au calificat în finala prestigioasei competiții cu aplicația SmartRead, un program educațional pentru telefoane mobile inteligente, care își propune să revoluționeze modul în care elevii învață, iar profesorii – predau.
Este vorba de un sistem de întrebări şi răspunsuri, care îi ajută pe elevi să se evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual.
Aplicația e utilă și pentru profesori, care pot obține informații despre școlarii care înregistrează cele mai bune rezultate, sau despre lecțiile care îi pun pe copii în dificultate.
Pe baza acestor rezultate, pot fi create planuri personalizate de studiu.
Competiţia „Compania anului 2015” este un eveniment organizat de Junior Achievement Europe și are o tradiție de peste 20 de ani.
Este un punct de întâlnire pentru lideri din domeniul afacerilor, dar și pentru tineri antreprenori și profesori de pe întregul continent.
Cei peste 300 de elevi ce participă anual la competiție sunt finaliști în țările lor și absolvenți ai programului de antreprenoriat Junior Achievement.
Copiii învață să înființeze și să gestioneze propriile afaceri, cu sprijinul unor mentori voluntari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.