Şanse ZERO pentru Grupa Mondială?

Înainte de ultimele două partide de simplu din cadrul întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Slovacia, scorul este un surprinzător 2 la 1 pentru oaspeţi.

mergea-tecau cupa davisIeri câştigătorul şi semifinalistul de la Wimbledon, Horia Tecău, alaturi de Florin Mergea, au pierdut cu un incredibil 3-0 în faţa perechii Andrej Martin şi Igor Zelenay, o pereche care nu a contat până acum în nici un turneu de dublu din circuitul ATP.

Ceva s-a întâmplat ieri, sau cu o zi înainte de partida de dublu, dar acest lucru este o simplă supoziţie, iar in acest moment nu mai contează.

Ilie-NastaseCleveland, Charlotte şi Bucureşti au fost cele trei participări în finala Cupei Davis pe vremea când România îi avea pe Ilie Năstase şi pe Ion Ţiriac.
„Ar fi fost prea frumos să fie adevărat” era titlul cărţii scrisă de regretatul Ioan Chirilă despre cele trei finale ratate de Năstase şi Ţiriac.

După 43 de ani, România spera din nou într-o revenire în Grupa Mondială acolo unde a fost atâţia ani, dar partida de ieri a năruit practic orice speranţă.

460858_460858_marius_copil_tenisAzi de la ora 13.00, în prima întîlnire a zilei, Marius Copil va încerca împosibilul cu Martin Klizan (38 ATP), pentru a-i oferi lui Adrian Ungur ocazia de a juca meciul decisiv cu Norbert Gombos. „Klizan este favorit, dar lui Copil îi plac provocările. Are un serviciu extrem de puternic, iar situația din acest moment va reprezenta o motivație în plus”, a declarat Andrei Pavel, căpitanul nejucător a echipei de Cupa Davis a României jurnaliştilor, după partida pierdută la dublu.

Dincolo insa de sansele minime pe care echipa noastra le mai are la victorie, cu totii spunem astazi „Hai Romania”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.