Victorie senzationala pentru Marius Copil in Cupa Davis!

Marius Copil l-a învins pe Norbert Gomboş (126 mondial) în primul meci al partidei de Cupa Davis România – Slovacia în 4 seturi: 7-6 (5), 6-7 (6), 6-4, 7-6 (10).
Marius Copil câştigă primul set în 56 de minute, cu 7-6 (5). În debutul tie-break-ului şi-a pierdut serviciul, dar a revenit spectaculos de 1-4 şi a câştigat cu 7-5.
În pauza dintre seturi, Marius a primit îngrijiri medicale la piciorul drept. Totuşi, nu au fost motive de îngrijorare după problemele de la călcâi cu care s-a confruntat în ultimul timp.

Marius Copil 21Setul secund a fost practic o copie a primului, dar a avut un deznodământ contrar. Marius Copil a fost condus cu 2-4, a reuşit să revină şi a salvat două mingi de set, însă nu a putut menţine ritmul şi Gombos s-a impus în tie-break cu 8-6, după 59 de minute.
În setul trei, Marius a reuşit repede break-ul s-a distanţat la 2-0 şi şi-a menţinut avantajul până la final: 6-4 după 33 de minute de joc.

Încurajat de căpitanul nejucător, Andrei Pavel, Marius reuşeşte breakul chiar în primul punct al setului patru, aşa cum s-a întâmplat şi în setul trei. În punctual următor, românul începe să dea semne de oboseală şi comite două duble greşeli. Pentru prima dată în meci, Gombos are şansa de a face break: 1-1. Setul curge într-o singură direcţie, slovacul ajunge să conducă 5-1. Copil nu cedează, câştigă punct după punct, salvează minge de set pe serviciul adversarului şi scorul ajunge 4-5. Urmează un serviciu extraordinar şi o egalare 5-5. Se ajunge din nou în tie-break, cu un parcurs identic: 5-1 pentru slovac, apoi Copil egalează 5-5. Copil are 3 ocazii de a câştiga meciul anulate de Gomboş, dar o fructifică pe a patra în uralele publicului!

În al doilea meci al zilei, Adrian Ungur îl va întâlni pe jucătorul nr 1 al oaspeţilor, Martin Klizan.
Adrian Ungur, care pleacă cu şansa a doua în meciul cu Klizan, a declarat înainte de meci că este conştient de valoarea adversarului, dar nu exclude posibilitatea de a răsturna pronosticul dat de acesta: „Teoretic Klizan pleacă cu prima şansă. Este mult mai bine clasat decât mine, dar eu sunt încrezător în forţele mele. M-am pregătit foarte bine în această săptămână şi sper ca la sfârşitul meciului să ies cu fruntea sus şi să dau peste cap pronosticul lui Klizan”.

Terenul central al Clubului „IDU” din Mamaia găzduieşte începând de astazi întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Slovacia.
Partida contează pentru turul doi al Grupei I din zona Euro-Africană.
Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, se bazează la simplu pe Marius Copil (locul 180 ATP) ca jucător nr.1 şi pe Adrian Ungur (locul 199 ATP) ca fiind cea de-a doua rachetă.
La dublu lucrurile stau cel mai bine, pentru că Horia Tecău şi Florin Mergea sunt aproape de Top 3 mondial.
De curând Mergea a jucat semifinala de la Wimbledon, iar Tecău a câştigat prestigiosul trofeu de Grand Slam.
Valoarea celor doi aduce în echipa lui Pavel multă siguranţă şi o altă strategie pentru întâlnirile din Cupa Davis.
Cei doi pot însemna pentru echipa României cam ceea ce însemna cu mulţi ani în urmă, perechea Ilie Năstase-Ion Ţiriac.
Dacă România are punctul forte la dublu, Slovacia îl are la simplu pe Martin Klizan, locul 38 mondial, desemnat şi racheta nr.1 a echipei.
Antrenorul oaspeţilor, Miloslav Mecir, se mai bazează pe Norbert Gomboş ca fiind nr.2 pentru meciurile de simplu.
La dublu slovenii i-au anunţat pe Andrej Martin şi pe Igor Zelenay, dar configuraţia echpei poate fi schimbată şi cu o oră înainte de meci.
ele. M-am pregătit foarte bine în această săptămână şi sper ca la sfârşitul meciului să ies cu fruntea sus şi să dau peste cap pronosticul lui Klizan”.
Duminică, la finalul întâlnirii dintre România şi Slovacia, echipa câştigătoare se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, in vreme ce echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Întâlnirea de Cupa Davis este transmisă integral de TVR.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.