Proiect de compromis pentru Grecia

Soarta Greciei în Uniunea Europeană rămâne incertă, după 15 ore de negocieri ale liderilor din zona euro.
Cancelarul german, Angela Merkel, președintele francez, François Hollande, președintele Consiliului European, Donald Tusk și premierul grec, Alexis Tsipras, au propus un proiect de compromis în privința acestei țări, a informat o sursă europeană, citată de agențiile de presă.
Proiectul va fi supus spre aprobare tuturor liderilor din zona euro.
Miniștrii de Finanțe din aceasta zonă au redactat o listă de condiții suplimentare, ce trebuie îndeplinite de guvernul grec pentru a putea începe negocierile pentru al 3-lea program de asistență financiară. Cancelarul german, Angela Merkel a declarat, înainte de summit, că nu va exista un acord cu orice preț pentru salvarea acestei țări.
La rândul său, președintele francez, François Hollande, a subliniat că țara sa va face tot posibilul pentru un acord care să îi permită Greciei să rămână în zona euro.
Atena a solicitat recent un nou ajutor financiar de peste 70 de miliarde de euro și a propus finalizarea unui program ambițios de reforme.
Propunerile Greciei au fost criticate de unii parteneri europeni, în special de Germania, al cărei ministru de finanţe a vorbit despre ieșirea acestei țări din zona euro pentru o perioadă de 5 ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.