11 iulie – Ziua Mondială a Ciocolatei, sărbătorită de copii

Figurinele de ciocolatã prind viatã în Sectorul 6. Maine, de la ora 10.30, copiii sunt invitati la Ziua Mondiala a Ciocolatei, la Centrul de Recreere si Dezvoltare Personalã Conacul Golescu Grant, din Aleea Tibles, nr. 64.

Copiii se vor distra si vor sarbatori aceasta zi, dar vor avea ocazia sa afle si care este istoria ciocolatei, si informatii mai putin cunoscute despre desertul lor preferat. Cei mici vor decora briose de ciocolata si martipan.

Vor avea la dispozitie mai multe variante de decor, li se vor arata pasii de urmat, iar rezultatul final – capodopera – va putea fi luata acasa, în cazul în care nu va fi consumatã pe drum. Cele mai simple briose se vor transforma în oite, dragoni, soricei sau flori.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Ziua de 11 iulie a fost declaratã oficial, de cãtre francezi, Ziua Mondiala a Ciocolatei si a fost sarbatorita din anul 1995.

Aztecii considerau ciocolata o bautura divina care întareste rezistenta si combate oboseala. O ceasca din acesta bautura pretioasa îi permite unui om sa reziste o zi întreaga fara mancare.

Ciocolata a fost consumata pentru prima datã în 1674, sub formã de rulouri si prajituri, servite în diverse ‘chocolate emporiums’. În anii ’90 ciocolata si-a dovedit popularitatea ca produs dar si succesul în lumea afacerilor.

Consumul mondial anual de boabe de cacao aproximeazã 600 000 de tone. Mai mult, consumul pe cap de locuitor este în crestere. Obiceiul a fost dovedit a fi benefic sistemului circulator.

Un studiu asupra ciocolatei a relevat faptul cã în timp ce mancam ciocolata, creierul uman cunoaste o crestere a activitatii electrice si a ritmului cardiac.

Cu toate ca beneficiile sunt multiple – tot ce-i mult, nu-i bun – iar consumul excesiv de ciocolata poate favoriza obezitatea si aparitia diabetului zaharat.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.