Recomandari evenimente culturale!

13432033-movie-theme-designÎn a II-a zi a retrospectivei Festivalului Internaţional de Film Pelicam, la sala Elvira Popescu a Institutului Francez sunt programate producţiile premiate la categoriile Fresh Perspectives şi Black Sea Docs:
– de la ora 19, „Seeds of Time / Seminţele vremii” de Sandy McLeod despre efectele accelerate ale schimbărilor climatice ce afectează agricultorii, la nivel global;
– de la ora 20.30′, „Hei, vecine!” de Bingöl Elmas despre relaţia dintre… o cocioabă şi o clădire de apartamente dintr-un cartier turcesc.

Nuovo Cinema a programat, de la ora 20 în cafeneaua Verona de sub Cărtureşti, „Splendor in the Grass / Splendoare în iarbă”, dramă scrisă de William Inge şi regizată de Elia Kazan în care Natalie Wood interpretează pe o adolescentă a anilor ’20 care, deşi profund îndrăgostită, nu cedează dorinţelor carnale ale iubitului ei jucat de Warren Beatty.

2013_08_22_concert simfonic la ateneul roman 3_rsz_cpÎncepe cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional „Vară Magică”, care vă propune până pe 17 august concerte săptămânale de muzică clasică la Ateneul Român. Primul are loc pe 8 iulie de la ora 19 şi este o „Seară Mozart” susţinută de ansamblul „Virtuozii” din Bucureşti dirijat de Horia Andreescu, având în program: Mica serenadă, Concertul pentru vioară nr. 4 – solist Alexandru Tomescu şi Simfonia nr. 40, în Sol minor.

Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează, de la ora 13.30′, dezbaterea „Moromeţii – 60” la sediul din Str. Dem Dobrescu a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă. Participă academicienii Eugen Simion, Nicolae Breban şi Mircea Martin, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, prof. univ. dr. Lucian Chişu, conf. univ. dr. Ioan Cristescu şi scriitorul Dan Mircea Cipariu ca moderator.

În cadrul proiectului ArCuB „Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului” – la care Bucureşti fm este partener media – la Hanul Gabroveni de la ora 19 începe dezbaterea „Bucureştiul văzut şi nevăzut” cu jurnalistul Liviu Mihaiu şi scriitoarea Corina Bernic.

MG_7630De la ora 20:00, la Unteatru, puteți vedea  one man show-ul lui  Lari Giorgescu, ”Poezia visului”, un spectacol realizat de Miriam Răducanu pe versurile lui Emil Botta. Un spectacol inedit  ce vă propune o călătorie prin viață, în vis, trecând prin toate momentele importante, de la naștere și până la moarte, imaginate doar prin mișcare, cuvânt, lumină și câteva elemente de decor.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.