Cele mai interesante evenimente culturale

Între 7 şi 9 iulie, sala Elvira Popescu a Institutului Francez găzduieşte o retrospectivă a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Pelicam ce s-a desfăşurat luna trecută la Tulcea. În prima zi sunt programate:

– de la ora 19:30, scurtmetrajele câştigătoare „Wild Boar/ Mistreţul sălbatic” – documentar regizat de olandezul Willem Baptist ce vorbeşte despre relaţia ambivalentă dintre oameni şi mistreţi. şi „Silent River / Râul tăcut” ce prezintă povestea unei tinere mexicane care se luptă pentru salvarea râului ce traversează oraşul natal poluat de companiile din zona industrială;

cinema film popcorn– de la ora 20:30, „Good Things Await/ Lucrurile bune se lasă aşteptate” documentar regizat de Phie Ambo ca un portret al fermierului de 84 de ani Niels Stokholm, proprietar al singurei ferme biodinamice din Danemarca, cel care a rezistat cu practicile sale agricole în completă armonie cu natura de-a lungul anilor în ciuda obstacolelor din partea autorităţilor.

Proiectul One World Romania „KineDok” a programat, de la ora 19:00, la J’ai Bistrot, filmul „Cukr Blog/ Sugar Blues” în care regizoarea cehă Andrea Culková, suferindă de diabet de sarcină, investighează impactul sutelor de ani de consum de zahăr asupra indivizilor şi societăţii şi descoperă puterea imensă pe care această pudră albă a avut-o de-a lungul timpului până în zilele noastre.

La Nuovo Cinema din cafeneaua Verona de sub Cărtureşti, de la ora 20:00, puteţi viziona „Full Metal Jacket/ Platoşa de metal”, dramă despre războiul din Vietnam regizată în 1987 de Stanley Kubrick ca un film tragic şi cutremurător ce urmăreşte cu cruzime transformarea tinerilor recruţi în maşini de ucis.

În cadrul Rotondelor sale, Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează, de la ora 17:30 la sediul Institutului Cultural Român, evenimentul „Moromeţii – 60” ce cuprinde vernisajul expoziţiei omonime şi proiecţia ecranizării romanului lui Marin Preda realizată în 1987 de Stere Gulea. Proiecţia este precedată de o dezbatere la care participă actorii din distribuţie Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Mitică Popescu, operatorul Vivi Drăgan Vasile, prof. univ. Lucian Chişu, scriitorul Ioan Groşan şi moderatorul conf. univ. Ioan Cristescu, directorul Muzeului.

Autor: Cătălin Duţă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.