Evenimentele culturale ale zilei

FilmÎn cadrul proiecţiilor Docuart, de la ora 19:00, la Muzeul Ţăranului rulează gratuit documentarul „Gone Wild”, în prezenţa producătorului George Bucur. Acest film al lui Dan Curean arată o altă faţă a Deltei Dunării, bogată în faună şi floră, concentrându-se în mod particular asupra poveştii cailor sălbatici văzută prin ochii tânărului localnic Ivan, un băiat caracterizat în mod special prin conexiunea specială pe care o stabileşte cu necuvântătoarele.

În cafeneaua Verona, de la Cărtureşti, se desfăşoară vizionări de film în primele 3 zile ale săptămânii. În prima luni din iulie, de la ora 19:00, puteţi viziona „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” ecranizare din 1966 după piesa omonimă a lui Edward Albee în care cuplul Elizabeth Taylor – Richard Burton realizează cel mai bun recital actoricesc a lor.

Programul evenimentului omagial „Doru Davidovici – 70 de ani – Povestea Zborului, Povestea unei Vieţi”, organizat pentru a marca 70 de ani de la naşterea acestui scriitorul-pilot, cuprinde:

– de la ora 17:30 la Librăria Mihai Eminescu are loc o întâlnire evocativă artistică – literară şi relansarea volumului „Caii de la Voroneţ” de Doru Davidovici.

La sediul Metropolis Center din Str. Grigore Alexandrescu, la ora 18:30 este vernisată expoziţia de artă vizuală „Contraste”, organizată în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Proiectul One World Romania „KineDok” vă propune să vizionaţi, de la ora 19:00, la Journey pub & more, filmul „Aici…adică, acolo” în care regizoarea  Laura Căpăţână Juller prezintă povestea a două fete din Maramureş, Ani şi Sandală, care au crescut cu bunicii pentru că părinţii lor lucrează în Spania. Cu banii câştigaţi acolo voiau să construiască o casă în care toată familia să trăiască fericită. După mai mult de 10 ani … casa cea mare este departe de a fi terminată.

Autor: Cătălin Duţă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.