Vacanta de vara si perioada concediilor de odihna a inceput pentru cei mai multi dintre noi

Nu putini sunt cei care aleg trenul ca mijloc de transport spre destinatiile de relaxare, in special spre litoral.
Si pentru acest lucru, anul trecut, la inceputul lunii iulie, CFR Calatori a lansat Trenurile Soarelui care fac parte din categoria trenurilor cu viteza sporita.

Directorul general al companiei Iosif Szentes spune ca deocamdata in Romania nu putem vorbi de mare viteza insa intra in categoria celor cu viteza sporita.
Trenurile circula si in momentul de fata, respectiv 4 pe relatia Bucuresti – Constanta.
Ca noutate, in acest sezon, turistii din Craiova vor avea la dispozitie un tren direct pana la Constanta si retur, iar cei din Brasov doua trenuri directe a precizat Iosif Szentes.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente intre Constanta si statiuni.
In ceea ce priveste tarifele, pasagerii au posibilitatea de a calatori la preturi reduse, beneficiind de ofertele operate de CFR Calatori.

Astfel, pretul pentru o calatorie Bucuresti — Constanta, fara reduceri, este de 30,50 la tren Regio (R) si de 62 de lei la tren InterRegio (IR). Un bilet dus-intors are 10% reducere din tariful de transport si va costa la clasa a-2-a 54,9 lei la tren R si 112,40 lei la tren IR. La cumpararea cu o anticipatie de peste 21 de zile, reducerea este de 25% din tariful de transport si biletul la clasa a 2-a costa 47,5 lei la tren IR si 22,9 lei la tren R.
Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de pana la 25%, chiar 30% la cumpararea online.

In cadrul programului estival Trenurile Soarelui, CFR Calatori pune in circulatie Trenurile Litoral, care merg cu viteza sporita si fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord si Constanta. Acestea ajung la destinatie in aproximativ doua ore, in timp ce durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti — Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 de minute.

Tot in acest program sunt incluse si Trenurile Tineretului, care vor circula, din 18 iunie, ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile, cu plecare din Sibiu la ora 18,40, din Ramnicu Valcea la 21,02, din Pitesti la 00,55, din Bucuresti Nord la 3,00, cu sosire in Constanta la 6,14 & statiuni si in Mangalia la ora 8,02. Pentru intoarcere, trenul are plecari la 18,16 din Mangalia & statiuni, la 20,05 din Constanta, la 23,10 din Bucuresti Nord si cu sosire in Pitesti la 1,17, in Ramnicu Valcea la 4,49 si in Sibiu la 7,22.

In plus, pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord — Tulcea Oras si retur. De asemenea, in fiecare zi, cele patru trenuri (2 dus/2 intors) din graficul zilnic vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

CFR Calatori precizeaza ca pasagerii isi vor putea transporta zilnic si bicicleta la Constanta si retur, in trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR.

Un material de Andreea Erhan

Sursa foto: economica.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.