Niculescu a învins-o pe Cepelova la Wimbledon cu 6-3,6-3 pe un gazon de culoarea prazului

Chiar dacă înainte de Wimbledon, Monica Niculescu a avut rezultate remarcabile, un turneu pe zgură câştigat la Marsilia şi o semifinala pe iarbă la Nothingam, specialiştii nu-i dădeau speranţe pentru o calificare în turul 3. Jucătoarea din Slatina care are un stil non-conformist şi-a văzut însă mai departe de trebă şi la Wimbledon. Oamenii de tenis din ţară care o cunosc foarte bine pe Monica, spuneau înainte de meci că oltenca are ac de cojocul Janei Cepelova, cea care realizase surpriza din primul tur de la Wimbledon, prin eliminarea Simonei Halep.
Eleva lui Călin Ciorbagiu, o jucătoare bătăioasă şi deosebit de ambiţioasă, ajunsă la o deplină maturitate sportivă şi care are ştiinţa jocului, a pregătit partida cu slovaca exact cum mă aşteptam. Monica nu i-a permis adversarei să intre în teren şi să conducă joacul cu lovituri puternice pe mijlocul terenului şi cross-uri cu reverul. Ea şi-a impus tactica fără probleme, cu loviturile de dreaptă tăiate, alternând cu reverul în cross, sau cu lovituri de dreaptă cu mult lift foarte aproape de linia de fund a terenului. Jocul deosebit de variat practicat de Monica a destabilizat-o pe Cepelova, care de multe ori nu a mai ştiut cum să reacţioneze la mingiile trimise peste fileu de jucătoarea noastră. Monica a avut de asemenea o prestaţie foarte bună şi la serviciu, care i-a permis să conducă jocul şi să câştige puncte importante.
Calificarea în turul trei împreună cu prietena ei Irina Begu, reprezintă cel mai bun rezultat al celor două componente a echipei de Fed Cup a României la Wimbledon.
Dacă în turul trei Irina are un meci foarte greu cu nr.4 mondial rusoaica Maria Sharapova, Monica Niculescu are şansa ei în meciul cu cehoaica Kristyna Pliskova.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.