Lucrările  de lărgire a Prelungirii Ghencea vor începe în luna septembrie

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de azi declanșarea procedurilor de expropriere pentru realizarea lucrării Penetrația Prelungirea Ghencea-Domnești, precum și sumele cu care vor despăgubiți proprietarii.

În total vor fi expropriate terenuri cu o suprafață totală de 12.875 metri pătrați și construcții cu o suprafață desfășurată de 3467 mp.

Primăria Capitalei va plăti proprietarilor 18.822.911 lei (4.207.647 EUR).

Bugetul prevăzut pentru această investiție, pentru anul 2015, este de 70 de milioane de lei.

Etapa exproprierilor este însă una de durată spune edilul capitalei.

Astfel, odată ce CGMB a aprobat declanșarea procedurilor și sumele ce vor fi primite de proprietari drept despăgubire, se va trece la consemnarea sumelor și înștiințarea proprietarilor.

În cazul exproprierii construcțiilor, procedura este mai complicată. Astfel, acestea vor trebui demolate, iar municipalitatea va trebui să solicite autorizațiile necesare de la primăria de sector pe raza căruia se află construcțiile în cauză.

De la consemnarea sumelor și până la eliberarea totală a terenului pentru începerea lucrărilor pot trece aproimativ 6 luni.

Noul proiect prevede realizarea a câte 2 benzi de circulație pe sens (în loc de 3 cum era prevăzut în proiectul inițial), trotuare, piste de bicicliști și racordarea străzilor laterale la strada Prelungirea Ghencea.

Lucrarea va fi realizată de Primăria Capitalei pe o distanță de 3,5 kilometri, între Strada Brașov și limita administrativ-teritorială a Municipiului București (Șoseaua de centură), iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va realiza lucrările de pe teritoriul județului Ilfov, inclusiv pasajul suprateran.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.