Evenimentele culturale din această seară

În cadrul proiecţiilor Docuart, de la ora 19:00, la Muzeul Ţăranului Român rulează gratuit documentarul „Pădurea”, în prezenţa de realizatorului său, Sinişa Dragin, care va răspunde întrebărilor publicului.

filmCentrul Ceh vă invită să vizionaţi, de la ora 20:00, în cadrul programului „Documentary Mondays”, „Our Terrible Country” de Mohammad Ali Atassi şi Ziad Homsi, tânăr fotograf care călătoreşte şi discută cu Yassin Haj Saleh, un cunoscut scriitor dizident cu 16 ani de închisoare şi totodată unul dintre intelectualii publici cei mai vizibili ca participanţi la primăvara siriană încă din 2011.

În Grădina cu Filme a Centrului CreArt, de la ora 20:30, este proiectat thriller-ul „In Bruge” de Martin McDonagh a cărui acțiune are loc în pitorescul orășel belgian unde ajung doi asasini plătiţi, Ray şi Ken, interpretați de Colin Farrell şi Brendan Gleeson, al căror scop este să-şi piardă urma printre turişti după o misiune terminată prost.

Sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeşelea, concertul estival susţinut de Orchestra Naţională Radio, de la ora 18:00, la Sala Radio, vă propune un repertoriu inedit, ritmuri exotice cu „parfum” de vară: Uvertura cubană „Rumba” a compozitorului american George Gershwin, Concertul pentru violoncel şi orchestră de suflători semnat de Friedrich Gulda – solist Răzvan Suma şi „Visul unei nopți de vară”, partitura lui Mendelssohn inspirată de piesa lui Shakespeare ce cuprinde celebrul „Marş nupţial”. Accesul pentru elevi şi studenţi este gratuit.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” a programat în prima zi a săptămânii doar spectacolul „Eternul Bucureşti”, de la ora 20:30, la Teatrul de pe Lipscani.

Autor: Cătălin Duţă

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.