A fost dat startul „Taberelor de dezvoltare personala”!

Acestea se desfasoara in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu Grant” din sectorul 6.
Institutia este situata in str. Aleea Tibles, nr. 64, intr-o cladire avand statutul de monument istoric, ce a purtat in trecut denumirile de “Palatul Belvedere” si “Palatul Grant”.
In cladirea centrala sunt amenajate 12 sali de activitati, o sala de asteptare pentru parinti si una destinata consilierii psihologice a copiilor/tinerilor. Locatia dispune de o curte generoasa, unde este amenajata o pista de karting si un loc de joaca pentru copii.
Unitatea este dotata cu mobilier modern si aparatura de ultimă generatie, toate acestea asigurand desfasurarea în conditii optime a activitatilor.

04. Bucuresti FM - Tabere de dezvoltare personalaLa “Taberele de dezvoltare personala” si invaluiti intr-o lume de poveste, copiii invata jocuri noi, creeaza propriile povesti, confectioneaza jucarii si decoruri la ateliere de creatie, descopera noi talente si abilitati.
Participa atat copii cu vârste cuprinse intre 4 si 10 ani (cu o exceptie-voluntarii), provenind din familii cu o situatie socio-materiala dificila, dar si copiii oricarui cetatean din sectorul 6 spune Ana Maria Gabor coordonatorul proiectului.

Proiectul se afla la cea de-a V-a editie si a reunit pâna in prezent un numar de aproximativ 600 de participanti, copii si voluntari.
Copiii vor participa la programe de animatie socio-educativa in cadrul carora vor invata sa respecte reguli clare de ordine interioara, se vor juca, vor organiza ateliere creative, scenete, competitii sportive si alte activitati ludice intr-un spatiu adecvat, beneficiind astfel de un program de educatie non-formala si de petrecere a timpului liber:

Zilnic, in intervalul orar 9.00 – 16.00, sub indrumarea unui personal calificat, alcatuit din specialisti ai D.G.A.S.P.C. Sector 6 si 20 de voluntari, copiii se vor adapta unui program stabil de tabara, cu activitati bine organizate, ce pot deveni repere pentru intarirea unor comportamente social-dezirabile si de relationare cu partenerii egali, dar si cu adultii.
Anul acesta tabara va avea un itinerar inedit care va cuprinde cinci tari: America, Romania, Grecia, Japonia si Turcia cu jocuri si concursuri specifice acestor tari spune unul dintre voluntarii proiectului:

Taberele se vor desfasura pana pe 3 iulie, iar organizatorii se asteapta la peste 60 de participanti.
Proiectul „Taberele de dezvoltare personala” a fost initiat in urma cu cinci ani cu ajutorul grupului de voluntari ”Scout” din Franta, primind aprecieri pozitive atat din partea copiilor, cat si a parintilor din Sectorul 6.

Un reportaj de Andreea Erhan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.