Noaptea va sta sub semnul culturii

noaptea-institutelor-culturaleDe la lăsarea serii, centrul oraşului va fi animat de spectacole de teatru, muzică, dans, proiecţii de filme și ateliere de creaţie.

Cele mai importante proiecte de design românesc vor putea fi văzute la sediul Institutul Cultural Român, în cadrul expoziției ”Romanian Design Week”.
La ICR mai sunt programate un spectacol de teatru nonverbal pentru copii şi unul susţinut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi.
Tot în cadrul Nopții Institutelor Culturale, va avea loc concertul ”Electric Brother Live Band” (21:30), urmat de proiecţia celor mai recente scurtmetraje româneşti incluse în secţiunea necompetitivă „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes (23:00).

Institutul Francez va găzdui expoziţia „Cele mai frumoase cărţi din România” – un proiect dedicat designului de carte. Tot la Institutul Francez, publicul va putea lua parte la un atelier de fabricare a cărţilor adresate copiilor, iar, de la ora 19:00, va putea fi vizionat spectacolul de teatru „Singur la Waterloo, Singur la Sfânta-Elena”.

De asemenea, la Grădina de beton a Centrului Ceh, de la ora 18:00, vor putea fi vizionate filme de animaţie din perioada anilor 1925 – 1945. De la ora 22:00, acolo va putea fi ascultată muzică cehoslovacă din anii ’60 – ’90.

Institutul Maghiar din Bucureşti a pregătit o seară presărată cu evenimente gastronomice, expoziţii şi concerte.

La Spaţiul Public European va putea fi vizitată expoziţia ”Monumente paleocreştine şi bizantine din Thessalonic”, care va fi deschisă de vineri până pe 3 iulie la Spaţiul Public European. În cadrul evenimentului de vineri va putea fi vizionat documentarul ”Întoarcerea”, în regia lui Giorgios Skandalaris.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.