Operele lui Salvador Dali, expuse la Castelul Cantacuzino

Expozitie - Salvador Dali - Welcome into my brainÎn premieră, capodoperele reprezentative ale Suprarealismului vor fi expuse în perioada 22 iulie – 04 octombrie 2015, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Peste 200 de opere ale artistului Salvador Dali vor crea o ambianță nobilă și plină de mister.

Expoziţia intitulată „Welcome into my brain” (Bun venit în creierul meu) va reuni opere de artă ce provin din colecţii particulare. La Castelul Cantacuzno se vor regăsi şi lucrări care au fost create pentru a ilustra marile capodopere ale literaturii universale: „Divina comedie”, „Bătrânul și marea”, „Pantagruel”, „Tricornul”, precum și inedite cărți de Tarot.

Expoziția Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.

Tot la Castelul Cantacuzino se vor organiza concertele de operă PRAHOVA CLASSIC NIGHTS, un eveniment unic devenit într-un timp relativ scurt o imagine reprezentativă pentru Valea Prahovei.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.