Laboratorul Verde al Reciclării – colectare selectivă prin joc

Educaţia pentru reciclare pune România pe harta premiilor internaţionale pentru mediu!
Eco-Rom Ambalaje obţine o nouă distinctie naţională care atestă performanţele şi eficienţa programului educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării” în România.

Peste 1500 de proiecte din 150 de ţări au fost evaluate în urma unui proces de selecţie, iar Eco-Rom Ambalaje a obţinut National Energy Globe Award.
Distincţia a fost oferită astăzi în cadrul unei ceremonii oficiale, în prezenta lui Rudolf Lukavsky, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Director Eco-Rom, Sorin Popescu, si Rudolf lukavsky, consilerul comercial al ambasadei Austriei la Bucuresti - Laboratorul Verde al ReciclariiSorin Popescu, directorul general al Eco-Rom spune că eforturile companiei se traduc an de an prin noi rezultate de impact şi un loc de prestigiu pe harta ţărilor care investesc în inovaţie şi educaţie pentru mediu.

Aportul financiar al producatorilor afiliaţi companiei în privinţa creşterii calităţii serviciilor publice de separare a deşeurilor de ambalaje nu ar avea rezultatele preconizate fără investiţiile în campaniile de schimbare a comportamentului în cele 530 de localităţi în care compania Eco-Rom activează.

„Laboratorul verde al reciclarii” este o caravană, cu un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase şi inventive ale copiilor.
Proiectul a venit în întâmpinarea micuţilor într-o formulă high-tech, dinamică şi interactivă.

Elevilor li se stimulează intereseul faţă de procesul de colectare separată printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animaţii pe tema colectarii separate, dar şi prin intermediul unui spot didactic în ceea ce priveşte reciclarea de ambalaje.

Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice şi a părinţilor, aceştia având un rol deosebit de important în educarea şi responsabilizarea celor mici.

Conceptul „Laboratorul verde al reciclării” a început la sfârşitul anului 2012.
Pentru acest proiect special, autorităţile au fost implicate pentru parteneriate pe termen lung, atât Ministerul Educaţiei şi Cercetarii Stiintifice, cât şi Ministerul Mediului, Apelor şi Padurilor.

Sorin Popescu, directorul general al Eco-Rom:

Un interviu realizat de Andreea Erhan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.