Parteneriatul public-privat creează 56 de locuri de muncă in București

Pe baza parteneriatului public-privat, Primăria Capitalei împreună cu mediul de afaceri vor creea în acest an 12 structuri de economie socială, mici societăți comerciale, în cadrul cărora vor fi angajate 56 de persoane din rândul categoriilor defavorizate.

Conform șefei Direcției de Asistență Socială a Municipiului București, Cosmina Simean, procesul a început cu deschiderea fitoceainariei SanThe, din Centrul Istoric, și va continua prin deschiderea unei structuri cu profilul de cofetărie-patiserie, in zona Dorobanți.

Simean a mai afirmat că, în cursul acestui an, își vor începe activitatea și o mică firmă de catering, una de amenajări interioare și una de confecționare și reparații mobilă.

Structurile de economie socială se bazează pe atragerea de fonduri europene, Municipalitatea fiind acționar minoritar, și pe aportul partenerilor privați.

Angajații acestor mici societăți comerciale provin din rândul categoriilor defavorizate. Ei beneficiază de calificare și, apoi,  sunt angajați cu contract de muncă pe termen nelimitat și cu un salariu peste salariul minim garantat pe economie.

Astăzi și mâine, în Parcul Carol, se desfășoară Targul Structurilor de Economie Socială, la care participă peste 20 de astfel de mici firme, din București și județele Ilfov, Argeș,  Dâmbovița, Giurgiu.

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.