Creatoarea de modă haute couture Micol Fontana a murit la 101 ani

Stilista Micol Fontana, ultima dintre cele trei surori Fontana care au creat ţinute pentru numeroase staruri de la Hollywood şi ale cinematografiei italiene, a murit la Roma la vârsta de 101 ani, a anunţat vineri fundaţia care îi poartă numele.

Împreună cu surorile ei Zoe şi Giovanna, provenind dintr-o familie de croitori din Parma, Micol a creat celebra casă de modă haute couture ‘Sorelle Fontana’, stabilindu-se la Roma, relatează France Presse.

Vedete ale celei de-a şaptea arte, între care Grace Kelly, Liz Taylor, Ava Gardner, Audrey Hepburn şi Anita Ekberg, au fost îmbrăcate de cele trei surori şi chiar personalităţi precum Jacqueline Kennedy. Perioada lor de glorie a fost cea de după război şi epoca cunoscută la Roma sub numele de La Dolce Vita.

Micol Fontana conducea Fundaţia Micol Fontana de 21 de ani. Anul trecut, cu ocazia aniversării centenarului, ea a fost primită la Capitoliu împreună cu familia sa de către primarul Romei, Ignazio Marino. Acesta a salutat vineri o protagonistă extraordinară a modei şi a mediului de afaceri italian care a ilustrat ‘excelenţa italiană’.

La începutul acestei săptămâni, franţuzoaica Marie-Louise Carven, fondatoarea casei Carven şi veterană a modei haute couture franceze, a decedat luni la Paris la vârsta de 105 ani, adaugă AFP.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.