Bucureștiul pe căldură: fântâni arteziene da, cișmele cu apă nu

A venit vara și medicii ne recomandă să bem cel puțin doi litri de apă pe zi și să ne răcorim cât mai des, atunci când suntem obligați să umblăm prin oraș, în timpul zilei. Așa că am încercat să aflăm în ce măsură putem urma sfatul medicului, circulând prin București.

Ei bine, în ceea ce privește posibilitatea de a ne răcori puțin, fântânile arteziene,  funcționează, în cea mai mare parte. Am găsit mergând aproape toate fântânile din zona Unirii, fântâna de la Universitate și pe cea din fața Teatrului Odeon. In schimb, anul acesta nu ne mai putem bucura de Fântâna Sarindar, din fața Cercului Militar Național și nici de fântâna arteziană de vis-a-vis de Biserica Cretzulescu.

In ceea ce privește cișmele cu apă, situația este mult mai grea. In afară de cea de la Piața Română, de vis-a-vis de ASE, nu am reușit să mai găsesc nici o cișmea cu apă, de la Piața Unirii, până la Universitate, nici pe Magheru, nici pe Nicolae Bălcescu, sau pe I. C. Bratianu,  nici pe Calea Victoriei. De fapt, singurul loc unde cișmelele sunt prezente în număr mai mare este Parcul Herăstrău. Cismigiul se bucură și el de două cișmele, iar Parcul Tineretului are numai una.

Cam acestea sunt posibilitățile bucureștenilor de a se hidrata, dacă au treabă prin oraș.  Asta în condițiile în care o sticlă de apă minerală de 0,5 litri costă intre 2-2,5 lei.

Text&Foto: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns