Stan Wawrinka câştigă finala de la Roland Garros

Exact ca în 2014 în Australia, Wawrinka învinge liderul mondial în patru seturi în finala turneului de la Roland Garros şi câştigă al doilea trofeu de Grand Slam al carierei.
4-6, 6-4, 6-3, 6-4 este scorul cu care marele favorit al ediţiei 2015 a French Openului, Novak Djokovic, este învins de jocul perfect şi parcă cu o agresivitatea extraordinară a lui Stan Wawrinka.
După ce anul trecut elveţianul părăsea turneul de la Paris chiar din primul tur, anul acesta Wawrinka după rezultate modeste până la Roland Garros, reuşeşte să-şi treacă în palmares şi Grand Slam-ul de la Paris. Victoriile în faţa lui Federer şi a lui Tsonga, i-au dat încrederea şi forţa elveţianului de 30 de ani, care a răsturnat calculul hârtiei şi l-a învins în finală fără drept de apel pe NR.1 mondial Novak Djokovic.
Djokovic a ratat astfel șansa de a cîștiga toatele cele patru mari turnee și de a realiza Grand Slam-ul. Sârbul rămîne cu opt trofee de Grand Slam, Roland Garros fiind singurul pe care nu l-a cîștigat. Dacă ar fi cîștigat, Djokovici devenea primul jucător din ultimii 23 de ani care a luat primele două turnee de Mare Șlem ale anului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.