Recomandari evenimente culturale

Theatre_MasksSpectacole de teatru:

18:00
”Fantoma, dragostea mea!”, spectacol în regia lui Serban Puiu, cu: Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Monica Davidescu, la Teatrul Metropolis.

19:00
”Amantul”, spectacol prezentat de Teatrul Evreiesc de Stat, la Teatrul Foarte Mic.

”Mobilă și durere” de Teodor Mazilu, spectacol realizat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, cu: George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Nicoleta Hâncu, Andrei Huțuleac şi Alexandra Fasolă sau Irina Bucescu, la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

”Natură moartă cu nepot obez”, piesa scrisă de regizorul Ioan Sapdaru se joacă la Teatrul Odeon, cu Pavel Bartoş, Dorina Lazăr și Rodica Mandache în rolurile principale.

19:30
”Micul infern” de Mircea Ștefănescu, spectacol în regia lui Mircea Cornișteanu, la Sala Pictură a TNB Distribuţia reuneşte nume importante, din generații diferite ale trupei: Ileana Stana Ionescu sau Rodica Popescu-Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

20:00
”D’ale noastre!”, spectacol marca Gigi Căciuleanu, inspirat din opera lui Caragiale, realizat cu tineri actori- dansatori, la Sala Studio a Teatrului Naţional

”Terorism”, spectacol realizat de Felix Alexa, la TNB, Sala Atelier. Din distribuție fac parte: Claudiu Bleonţ, Marius Bodochi, Ileana Stana Ionescu, Adela Mărculescu, Irina Movilă, Andrei Finţi, Mihai Călin, Tania Popa.

”Ladies Night”, premieră la Teatrul În Culise.

La Cinema Studio continuă evenimentul „Avanpremieră la Les Filmes de Cannes à Bucarest”. Azi mai puteţi viziona:
– de la ora 17.30′, „Leviathan” de Andrey Zvyagintsev, o incursiune în Rusia contemporană, o ţară în care oamenii simpli se confruntă cu indiferenţa, corupţia şi politica de intimidare a statului;
– de la ora 20, premiera „Comoara”, cel mai recent film al lui Corneliu Porumboiu distins cu un premiu al secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes.

În Grădina cu Filme a Centrului CreArt, azi de la ora 20.30′ rulează filmul „The Usual Suspects / Suspecţi de serviciu”, cu: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri.

Concertul susţinut de Orchestra de Camera Radio de la ora 19 la Sala Radio sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore vă propune o lucrare deosebită, rar interpretată în Romania: Fantasía para un gentilhombre / Fantezia pentru un gentilom, de marele compozitor spaniol Joaquín Rodrigo – solist Marian Ioan Olaru. Programul mai conţine: Codex Brassoviensis de Kroner / Dediu şi Serenada în do major op. 48 de Ceaikovski.

Violonistul Alexandru Tomescu şi clavecinistul Andrea Coen susţin, de la ora 20.30′ la Sala Mare a Ateneului Român, un recital cu ocazia zilei naţionale a Italiei sărbătorită pe 2 iunie. În program lucrări de Bach, Arcangelo Corelli şi Girolamo Frescobaldi.

La sala mică a Ateneului, de la ora 19 începe un recital susţinut de pianistul Mihail Caloianu şi de violonista Adriana Gabrian acompaniată la pian de Adela Irina Lorincz, având în program lucrări de Bach, Beethoven, Liszt, Enescu, Chausson, César Franck şi Franz Waxman.

La Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu, de la ora 19 are loc un concert de muzică clasică, organizat de fundaţia ACCUM, în cadrul stagiunii „Iosif Sava”. Tot acolo azi a fost vernisată expoziţia de fotografie „Luna Bucureştilor după 80 de ani” ce poate fi vizitată până pe 28 iunie.

În Jazz Pong, de la ora 20 cântă Cătălin Milea & Imagination Orchestra într-un concert warm-up pentru Green Hours JAZZ Fest ce începe mâine.

La Institutul Cultural „Balassi” al Ungariei, Bacsó Kristóf Triád susţine, de la ora 19, concertul Sărbătoarea Jazzului Maghiar.

Florinela Popa, lector a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi cercetător al Muzeului Enescu, susţine conferinţa „Muzica la Castelul Regal Peleş şi la Palatul Cotroceni. Enescu şi Dinastia Regală Română”, de la ora 19 la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Programul conferinţei este completat cu un recital dat de Corul Regal, dirijat de Eduard Dinu.

Bucureşti Fm este partener media al proiectului Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului în cadrul căreia au loc „Intersecţiile de miercuri” la sediul ArCuB de la Hanul Gabroveni unde azi, de la ora 19, Dana Berghes, Karin Budrugeac, Ioana Pelehatăi, Gabriela Piţurlea şi Svetlana Cârstean dialoghează despre cultura urbană creată şi consumată în cantităţi impresionante de cei care bat drumurile Bucureştiului şi au până în 25 de ani.

În Sala Irina Nicolau a Muzeului Ţăranului Român la ora 17.30′ este vernisată expoziţiei de fotografie „Perspective romane” dedicată Zilei Naţionale a Italiei. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.