Crowd Control în concert live, alături de Rodion G.A.

Afis Rodion Crowd ControlTrupa Crowd Control lansează albumul de debut – mixtape-ul Loud Blood Youth, printr-un concert și o expoziție de colaje în Club Control, marți, 9 iunie 2015, de la ora 20:30. Evenimentul reprezintă întâlnirea a două lumi, trecutul muzicii electronice românești cu noul val de indie-electro. Punctul culminant al serii va fi concertul Rodion G.A., acompaniat muzical de Crowd Control.

Conceptul Loud Blood Youth este completat de o expoziție de colaje inspirate de materialul audio și traduse în vizualuri de către Cristiana Bucureci: „Loud Blood Youth este un album extrem de nuanțat și texturat. Miza este, evident, socială și titlul strigă: Tineri cu sânge răsunător, iar versurile tachinează individul modern și societatea capitalismului sălbatic. Totuși, este un album foarte liber și lipsit de prejudecăți. Aș zice chiar „fără țintă”, în sensul cel mai bun. E genul de libertate molipsitoare, care te cheamă la creație. Așa am început să fac colajele pentru acest material discografic. A fost suficient sa ascult primele înregistrări necizelate ca să mă proiectez în spațiu. LBY este debutul meu în arta colajului, este acel „șut în fund” pe care îl caută orice om cu zvâc artistic. E o plăcere să pun în imagini textele lui Intimidatah, orchestrate de Răzvănescu și ritmate de Coshmelin. O provocare, totodată, a fost să mă asociez cu un material artistic produs de Fierbințeanu, în colaborare cu alți muzicieni importanți, precum Rodion GA, The Dream Diggers, Șamanul Mut etc.”

Crowd Control au lansat până acum trei EP-uri, Game Over, Select Start și Loading Please, lansat la labelul Dubkraft/ False Flag Operation – primul album românesc no.1 în iTunes Alternative Releases.

Rodion G.A. nu mai are nevoie de introducere, el este activ din anii șaptezeci. Are trei albume lansate la casele de discuri Strut Records și Barely Breaking Even din Marea Britanie și a susținut zeci de concerte și câteva turnee internaționale din 2013 și până în prezent. Ultimul său album, Behind The Curtain, a fost promovat printr-un turneu de success în Franța, Germania, Spania, Belgia, Italia și Anglia. Rodion Ladislau Roșca declară că pregatește încă cinci albume cu materiale și compoziții noi.

Noul material, care se va lansa pe 9 iunie, conține compoziții realizate în colaborare cu mai mulți producători și muzicieni români de muzică electronică sau fusion. Cristian Fierbințeanu este producătorul executiv al acestui album, iar pe mixtape-ul Loud Blood Youth se aud producții și remixuri semnate de Secuem, Platonic Scale, MAD, Elektromekanik, Happy Gutenberg, Spike 1.0, MAD, Inward String, The Dream Diggers, Dimnet, Droict, IOZE și Alien Pimp.

„Pentru mine, mixtape-ul asta reprezinta o provocare. Intimidatah a venit cu idea ca pe acest material sa colaboram cu diferiti artisti/producatori. Percutia de pe album este diferita fata de ce o sa se auda live. Am toata increderea ca acest material va fi primit cu bine atat in variant lui originala cat si live. A doua provocare pentru mine va fi atunci cand vom canta alaturi de Rodion GA. P.S.: Ne vedem pe 9 Iunie! :)” (Coshmelin, tobe&percuție Crowd Control)

„Cred că cel mai mult visez, de vreo doi ani încoace, la o comunitate reală între oamenii care fac muzica electro-fusion în Romania și nu numai. De aici a pornit, de fapt, ideea Loud Blood Youth. Suntem mai multe generații de muzică independentă în Babylonul capitalei și avem în comun pasiunea. Avem sângele zgomotos de răsunator pe dub, post-new-wave și dance. De aici și mixtape-ul, pe care fiecare piesă este produsă de altcineva, plus un omagiu adus pionierilor precum Rodion GA, Adrian Enescu și Mircea Florian. Ambiții de genul acesta nu se pot realiza de unul singur, așa că în afară de armata de producători-muzicieni există și un Fierbințeanu care este exec, Cristiana, care ilustrează povestea asta, Razvanescu, care o compune, Coshmelin o face să fie pe tempo. Pe 9 iunie, alături de experimentalul-experimentat Rodion GA, vom face ca zgomotul sa scorojească măcar un pic acoperișul din Club Control!” (Intimidatah, voce Crowd Control)

Din Crowd Control mai fac parte:
Răzvănescu (sintetizatoare și pian)
Narcis Axinte (bass electric)

Biletele costă 20 de lei şi se găsesc pe www.eventbook.ro și la Club Control.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.