Bicicliada, la o pedală distanţă

Biciclete1Studenţii din Bucureşti, Iaşi şi Târgu Jiu vor „bicicli” pe 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător.
Marşul pe bicilete are rolul de a promova acest mijloc de transport ca fiind cea mai simplă metodă prin care poate fi protejată natura.

„Prin această acţiune, cerem universităţilor să amplaseze rasteluri de biciclete la fiecare facultate din campusul universitar, precum şi în faţa căminelor studenţeşti, astfel încât studenţii să fie încurajaţi să parcurgă drumul de la cămin către facultate cu bicicleta”, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

În Bucureşti, startul evenimentului „Bicicliada” se va da la ora 16:00.
Bicicliştii vor urma un traseu în campusul Universităţii Politehnica şi vor încerca să atragă cât mai mulţi studenţi care să le susţină cauza.

„Bicicliada va avea loc şi în Târgu Jiu, unde evenimentul va începe la ora 18,00, în Piaţa Prefecturii, şi, de asemenea, pe 4 iunie, în Iaşi, unde la ora 16,00, studenţii se vor întâlni în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.