Cum sună Bucureștiul când îl asculți cu atenție?

EXPLORARE - Sunete care umbla - Linia de Noapte Vizual vorbind, putem spune că suntem acomodați cu experiența Oraşului, deși nu-l înțelegem întotdeauna. Dar Orașul înseamnă deopotrivă o experiență sonoră cu care trăim zi de zi, în fiecare moment. Urechile, altfel decât ochii, nu se închid niciodată.

Educația noastră sonoră, urbană, se află cel mult la stadiul de embrion. În mod special în ceea ce privește Bucureștiul, primul impuls este să spui că este foarte stresant. Că te asurzește. Dar, oare, nu mai sunt lucruri de explorat? Cum sună Bucureștiul când îl asculți cu atenție? Care e memoria noastră despre acest oraș? La aceste întrebări ne pot răspunde invitatele lui Răzvan Ursuleanu, în cadrul emisiunii Linia de NoapteMaria Balabaș şi Daria Ghiu care au organizat plimbări sonore, în ultimii ani desfășurându-și activitatea în orașe precum București, Cluj-Napoca sau Tulcea, în festivaluri de muzică, film documentar sau legate de comunitatea locală.

Proiectul „Sunete care umblă„, face parte din etapa EXPLORARE a programului platforma Bucuresti – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orasului care lanseaza candidatura orasului București la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021.

În această seară, începând cu ora 21:00, te aşteptăm pe 98.3 FM, online pe bucureştifm.ro sau în Centrul Vechi la Hanul Gabroveni.

Vezi AICI arhiva emisiunii Linia de Noapte

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.