Bucuresti FM iti recomanda evenimentele culturale ale zilei

teatruSpectacole de teatru:

19:00
”Căsătoria”, comedie cu: Anca Androne, Dana Dogaru, Mariana Mihuţ, Cornel Scripcaru, Răzvan Vasilescu, Doru Ana, Ionel Mihăilescu, Victor Rebengiuc, Marius Chivu, Ana Ioana Macaria și Şerban Pavlu, regia: Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei.

”Sunt un orb”, one man show Horațiu Mălăiele, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

”La ţigănci”, după Mircea Eliade, regia și adaptarea: Andrei și Andreea Grosu, distribuția: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian și Bogdan Cotleț, la Unteatru.

”Natură moartă cu nepot obez”, spectacol cu: Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu și Nicoleta Lefter, la Teatrul Odeon.

”Prizonierul din Manhattan”, spectacol la Sala ArCuB.

”Teibale şi demonul ei”, spectacol prezentat de Teatrul Evreiesc de Stat la Teatrul Mic.

19:30
”Aniversarea”, spectacol cu: Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, Ada Navrot, Dan Bordeianu, la Teatrul Nottara.

”Nu ne-am născut în locul potrivit”, spectacol prezentat la sediu de Asociaţia Culturala RepliKa.

”Sinucigaşul”, comedie cu Dan Puric în rolul principal, la TNB, Sala Studio.

”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, spectacol în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, reprezentație în cadrul festCo.

20:00
”Anonimul venețian”, spectacol cu Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, la Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L.Caragiale

De la ora 19:00 sunteţi invitaţi la Sala Radio, la concertul Orchestrei de Cameră Radio dirijat de Gheorghe Costin, ce se derulează în cadrul „Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi”. În program: Sonorităţi şi anemone II, concert pentru violoncel şi orchestră de coarde de Ulpiu Vlad – solist Mircea Marian; Concert pentru percuţie şi orchestră de coarde de Adrian Iorgulescu – solist Alexandru Matei; Istorie, pentru orchestră de cameră de George Balint şi Erscheinung de Wolfgang Rihm.

De la aceeaşi oră, în foaierul sălii este programat spectacolul „What about your freedom? Scarecrows Parade” de şi cu Irinel Anghel, alături de Paul Dunca, Marian Cîtu, Mihai Pintenaru, Sabina Ulubeanu, Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Diana Joița, Oana Sidea, Mihai Dragomir.

Programul zilei „Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi” mai cuprinde un concert susţinut de la ora 17:00 la Universitatea Națională de Muzică de Ansamblul SIMN 2015 dirijat de Alexandru Mija, ce interpretează lucrări în primă audiţie absolută compuse de: Diana Simon, Mihai Murariu, Adina Sibianu, Alexandru Murariu, Şerban Marcu, Cristian Bence-Muk.

La Muzeul Muncipiului Bucureşti-Palatul Suţu, Costin Soare susţine un recital de chitară de la ora 19:00 în cadrul stagiunii organizate de Fundaţia ACCUMM.

Tot de la ora 19:00 cântăreţul spaniol Pablo Alborán dă un concert la Sala Palatului.

În Grădina cu Filme a Centrului CreArt, azi de la ora 20:30′ noua trupă a lui Afo, Cred Că Sunt Extraterestru, își lansează prima piesă şi primul videoclip, precum şi making-of-ul „mural”.

De la ora 19:00, Bogdan Ghiu susţine la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni prima conferinţă „Un oraş pe drumuri” cu tema „Inconştientul locului şi memoria încorporată: Bucureştiul introspectiv”, în cadrul proiectului „București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului” la care Bucureşti FM este partener media.

Tot de la ora 19:00, Rostás Zoltán abordează tema „Arheologia socială a maghiarilor din Bucureşti” într-o conferinţă ce are loc la Institutul Cultural Balassi al Ungariei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.