Este nevoie de modificări legislative importante, pentru dezvoltarea Bucureștiului, a afirmat Primarul General Sorin Oprescu

18486242Primarul Capitalei a cerut modificarea Legii 215 a administrației publice locale, în sensul creării unui singur buget consolidat al Municipiului București, care ar urma să fie adoptat de către Consiliul General. Primarii de sectoare ar urma să fie, în continuare, aleși de către cetățeni, dar ar trebiu să fie și viceprimari ai Capitalei, cu drept de veto, in ceea ce privește repartizarea fondurilor, prin buget, conform lui Oprescu.

Primarul General a mai cerut și modificarea legislației din domeniul urbanismului și a celei privind proprietatea in sensul introducerii unor obligații pentru proprietari, și al responsabilizarii acestora privind întreținerea imobilelor. De asemenea, Oprescu este de părere că legislația ar trebui să consacre prevalenta interesului public asupra celui individual.

Oprescu a mai solicitat și o Lege a Capitalei, care să permită dezvoltarea integrată a Zonei Metropolitane.
Edilul Capitalei a subliniat că marile orașe sunt motoare de dezvoltare pentru zone întregi și pentru țări. Intre marile orașe ale României, Bucureștiul ocupă un loc important, producând 25% din produsul intern brut. Având în vedere aceste lucruri, fondurile europene disponibile pentru marile orașe și pentru București, nu sunt la un nivel suficient, încă, a opinat Sorin Oprescu.
Declarațiile au fost făcute la Forumul Național al Orașelor „Think City”.

 

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.