Astăzi începe Festivalul Comediei Românești – FestCO, ediția a XIII-a!

afis festCO 2015București FM susține FestCo și te indeamnă să alegi comedia.
Evenimentul este organizat de Teatrul de Comedie în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
Tematica ediţiei a XIII-a stă sub semnul superstițiilor și a antinomiei noroc-ghinion.

Festivalul se va deschide sâmbătă, 23 mai, ora 18:00,cu un moment special, ”discursul” lui Toni Grecu despre superstiții, rostit pe scena aflată în fața Teatrului de Comedie.
De la ora 19:00 pe scena Sălii Radu Beligan vor urca actrițele Oana Pellea și Cristina Cassian, în spectacolul ”(N)AUM”, dramatizare după texte de Gellu Naum, regia: Mariana Cămărășan, coproducţie UNTEATRU şi Teatrul Metropolis, iar de la ora 20:30, la Sala Studio, se va prezenta piesa lui Radu F. Alexandru, ”La vita e bella”, în regia lui Vlad Cristache, cu:Delia Seceleanu, Delia Nartea, Cristian Iacob, Alexandru Conovaru, producţie a Teatrului de Comedie.

Programul festCO 2015, desfăşurat de-a lungul a 9 zile cuprinde:

– Secţiunea IN, în care se află în concurs cele mai bune producţii pe texte de comedie românească din întreaga ţară, care au avut premiera în 2014;
– Secţiunea OFF, în care sunt prezentate spectacole din spațiul independent, spectacole de teatru pentru copii şi tineret şi spectacole câştigătoare la festivalurile de teatru pentru liceeni;
– Evenimente în aer liber (pe str. Poştei) seara, la ora 21.30: proiecţie de filme româneşti de comedie, concert, spectacol de improvizaţie, street art;
– Laboratorul de comedie – workshop de scriere dramatică desfăşurat în parteneriat cu Drama League New York
– Spectacol – lectură cu textele câştigătoare la Concursul de Comedie Românească, ediţia a X-a, 2015;
– Proiecţia documentarului şi lansarea catalogului expoziţiei Comedia REMIX, proiect care îşi propune să readucă în atenţia publicului momente marcante din istoria Teatrului de Comedie, realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici;
– Prezentarea a două dintre cele mai longevive spectacole ale Teatrului de Comedie – Poker (200 de reprezentaţii) şi …escu – vor fi celebrate fiecare printr-o mini-expoziţie de fotografii şi cronici.

Festivalul se va încheia duminică 31 mai cu Gala festCO în cadrul căreia vor fi decernate premiile festCO, ediţia a XIII-a şi premiile Concursului de Comedie Românească, ediţia a X-a, 2015. Va urma vernisajul expoziţiei de fotografii realizate de Emanuel Tânjală – Hai la gard! – Siliştea Gumeşti 2014.

În final, va fi prezentat publicului spectacolul eveniment „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, text scris de Cătălin Ştefănescu după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, producător Teatrul Act.

Programul integral al festCO il puteti gasi AICI

Festivalul Comediei Româneşti – festCO a fost înfiinţat în 2003 și are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.