Află ce evenimente culturale au loc în această seară, în Capitală!

movie_9Prima ediţie a Festivalului de Film pentru persoanele cu deficienţe de vedere a programat azi 2 proiecţii la sala Elvira Popescu a Institutului Francez:
– de la ora 18, „Medalia de onoare”, de Călin Peter Netzer cu Victor Rebengiuc în rolul principal;
– de la ora 20, „După dealuri” dramă regizată şi produsă de.

Programul EUROPAfest de azi cuprinde:
– de la ora 19, în cadrul competiţiei internaţionale de jazz, la Teatrul Odeon susţin recitaluri Shalosh din Israel, Zadeno Trio din Italia şi Atom String Quartet din Polonia;
– de la ora 20, la Caffe Ibis Nord cântă Margareta Paslaru şi formaţia Monofunktional din Austria.

9682-illustration-of-a-piano-with-music-notes-pvZiua internaţională a muzeelor este marcată de pianista Alina Azario printr-un recital, susţinut de la ora 19 în Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni. Programul recitalului cuprinde lucrări înregistrate pe discul de muzică clasică al anului 2014: 7 preludii de Debussy, Fantezia în re minor de Mozart şi Sonata op.31 nr.2 în re minor „Furtună” de Beethoven.
Tot de la ora 19, Sala mare a Ateneului Român găzduieşte recitalul susţinut de Hakon Austbo – unul dintre cei mai de seamă pianişti norvegieni – în cadrul seriei de evenimente intitulat „Serile Lipatti”. În program: Poloneza-Fantezie în la bemol major, op. 61 şi Balada nr. 1 în sol minor, op. 23 de Chopin, Baladă în sol minor, op. 24 de Grieg, selecţiuni din „Vingt regards sur l’Enfant-Jésus” de Olivier Messiaen şi 4 Preludii din volumul II de Debussy.

La Metropolis Center, la ora 19 este vernisată expoziţia „O plastică a sufletelor . pereche” semnată de Raluca Moisoiu şi Radu Florea.

Editura Kriterion, cea mai importantă instituţie culturală minoritară din Europa de Est, sărbătoreşte 45 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, azi de la ora 17 la sediul Institutului Cultural Român începe o dezbatere dedicată dialogului intercultural.

Spectacole de teatru:

19:00 

”Omul cel bun din Seciuan”, de Bertolt Brecht, spectacol în regia lui Andrei Şerban, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra. Distribuția reunește nume importante din generații diferite: Adrian Ciobanu, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Daniela Nane, Ana Ularu. Spectacol cu 6 nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2015.

”Amanta”, comedie în regia lui Armand Calinovici, o adaptare după celebra lucrare ”Incurcă lume” de A.D. Hertz, jucată de: Ilinca Goia,  Magda Catone, Marius Rizea, Dorin Andone şi Armand Calotă, găzduită de Teatrul de Comedie.

7caKb5zcA”Cockoşi”, spectacol în regia lui Horia Suru, la Teatrul Act.

”Nimeni nu-i perfect”, o comedie ce poartă semnătura regizorului Radu Beligan, cu: Silviu Biriş, Andreea Şofron, Eugen Cristea, Florentina Ţilea sau Rodica Ionescu, la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

”Poezia visului”, one man show Lari Giorgescu, la Unteatru.

19:30

”Indispensabilii”, producție independentă, găzduită de Sala Mică a TNB. Din distribuție fac parte: Andreea Samson, Pavel Bârsan și Axel Moustache.

 20:00

”Audiţia”, spectacol la Teatrul În Culise.

”Străini în noapte”, comedie cu Florin Piersic și Medeea Marinescu, găzduită de Teatrul Naţional, la Sala Studio.

21:00

”Dragostea durează trei ani”, comedie cu Ilinca Goia şi Cristi Iacob în rolurile principale, la Godot Cafe Teatru.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.