Lecții de prim ajutor și de limba romani la ONGFest

Bucureștenii care au trecut în acest week-end prin Parcul Herăstrău au avut ocazia sa învețe câteva cuvinte în limba romani și să afle cum să acorde primul ajutor.
De asemenea, ei au putut să marcheze, pe o hartă a orașului nostru, locuri în care s-au simțit discriminați sau în care au fost agresați.
Toate acestea s-au întâmplat la Târgul ONGFest, deschis ieri și astăzi.
La manifestare au participat peste 160 de organizații neguvernamentale, care și-au prezentat activitățile specifice.
Cu această ocazie au fost împărțite pliante cu mesaje ecologice, umanitare sau cu sfaturi despre lupta împotriva abuzurilor, dar au fost organizate și ateliere inedite.
Cei care au trecut prin faţa cortului Coaliţiei pentru Egalitate, au plecat acasă cu tricouri cu mesaje create la ‘şezătoarea de tricouri feministe’ .
Câteva dintre mesajele de la protestele împotriva defrişărilor, ce au avut loc ieri în întreaga ţară, s-au regăsit la cortul organizaţiei Greenpeace.  Cei care doresc să se exprime pe tema legislaţiei în domeniul silvic o pot face semnând o petiţie online, pe site-ul www.de-clic.ro.
La cortul asociaţiei E-Romnja, curioşii au putut lua bileţele cu expresii în limba romani – ‘bună dimineaţa’, ‘bună seara’, ‘de ce nu?’.
Evenimentul ONGFest a fost organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi este finanţat parţial prin Fondul ONG, granturile Spaţiului Economic European, 2009 – 2014.
Aceasta Fundație este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994 în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene, care dezvoltă proiecte în domenii cum sunt educaţia, economia socială, cooperarea pentru dezvoltare sau incluziunea socială.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.