Şoferii care vor lua pasageri „la ocazie” vor fi amendaţi

AutostradaSoarelui2Cei care vor lua în maşină persoane „la ocazie” vor fi sancţionaţi.
Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul celor care vor transporta mărfuri fără a avea autorizaţie.

Deputaţii au adoptat un proiect de lege în acest sens.

„În ultima perioadă de timp se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere. De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Astfel, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine o autorizaţie de taximetrie.

De asemenea, este interzis transportul contra cost de mărfuri sau de bunuri cu un autovehicul fără a avea documente legale pentru o astfel de activitate.

Cei care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi cuprinse între între 1.000 lei şi 5.000 lei.

Camera Deputaţilor este Cameră decizională în acest caz.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.