Bucuresti FM îţi recomandă evenimentele culturale ale zilei!

turneu-pianul-calatorPianul Călător poposeşte astă-seară, de la ora 19.00 la Sala Radio unde Horia Mihail susţine un recital în cadrul celei de-a V-a ediţii a turneului purtând acest nume. În program:
– cele şase Klavierstücke op. 118, unele dintre cele mai iubite piese pentru pian solo scrise de Johannes Brahms şi dedicate Clarei Schumann;
– „Après une lecture de Dante”, de Franz Liszt care transformă cea de a doua parte din „Aneés de pèlerinage” într-o mare călătorie de-a lungul artei şi a spiritualităţii italiene;
– „Carnaval Op. 9 Scènes mignonnes sur quatre notes” lucrare dedicată de Robert Schumann primei sale iubiri şi logodnice, Ernestine von Fricken.

În cadrul Stagiunii de marţi seara, la sala Mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 Rezonan Trio interpretează: Trio în sol major de Debussy, Trio nr. 3 în do minor de Brahms şi Trio în do major de Gaspar Cassado.

Ambasadele Portugaliei şi Braziliei vă invită la Institutul Cultural Român pentru a celebra Ziua internaţională a Limbii Portugheze şi a Culturii Ţărilor vorbitoare de Limbă Portugheză:
– la ora 17:00, este vernisată o expoziţie care cuprinde 22 de afişe ce prezintă parcursul vieţii călugărului iezuit şi filozof din secolul al XVII-lea António Vieira, cel mai cunoscut orator religios portughez;
– la ora 18:00, este proiectat filmul „Palavra e Utopia / Cuvânt şi Utopie”, în care unul dintre cei mai prestigioşi şi longevivi cineaşti ai primului secol de cinema, Manoel de Oliveira, prezintă chiar povestea Părintelui António Vieira.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.