Teatrul Ion Creangă: 50 de ani, 50 de poveşti

Teatrul Ion Creanga - 50 de aniSe împlinesc 50 de ani de când Teatrul Ion Creangă scrie istoria unui vis cu eroi neînfricați, care au schimbat lumea poveștilor pentru copii. Cei dintâi spectatori de la Ion Creangă sunt acum bunici, își însoțesc nepoții la teatru și redescoperă copilăria prin ochii lor. De la Harap Alb (1964), la Insula misterioasă (2015) au parcurs un drum plin de peripeții, împreună cu personajele lor preferate, care și-au folosit dintotdeauna puterile pentru a aduce bucurie în sufletul tuturor generațiilor de public.

Cu ocazia celebrării celor cinci decenii de la înființare, Teatrul își invită tinerii spectatori să se bucure de un program special, cu peste 50 de reprezentații și numeroase cadouri colorate. Astfel, întreaga lună mai va fi o călătorie din Humuleștiul de altădată al Amintirilor lui Creangă până în inima literaturii universale, în Jungla descrisă de Rudyard Kiplying sau pe Misterioasa insulă a eroilor lui Jules Verne.

Totodată, pentru a celebra o jumătăte de secol de activitate, trecutul Teatrului Ion Creangă, prezentul său şi speranţele pentru viitor vor fi reunite printr-o aniversare inedită, găzduită de Teatrul Excelsior. Evenimentul – care va avea loc astăzi, de la ora 19:00 – este gândit sub forma unei experienţe complete. Astfel, nu doar sala de spectacol va fi animată – pentru o gala aniversară – ci și spațiile conexe, deschise publicului, care vor găzdui o expoziție inedită de fotografii, documente, costume și elemente de recuzită din spectacolele instituției.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.