Autorităţile verifică preţurile alimentelor din magazine

02. Preturi alimente - Bucuresti FMMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin a mers astăzi într-un hypermarket din Bucureşti pentru a vedea cum se formează preţurile şi care este situaţia la raft. Acţiunea este urmarea avertismentului apărut în presă, potrivit căruia magazinele vor să scumpească produsele pentru a suplini viitoarele reduceri determinate de scăderea la 1 iunie a TVA la alimente.

Ministrul Agriculturii a fost însoţit de preşedintele ANPC, Marius Dunca şi de reprezentanţii Consiliului Concurenţei. Aceştia au purtat discuţii cu cei din conducerea hypermarketului dar şi cu reprezentanţii marilor retaileri. Ei vorbit şi cu oamenii aflaţi la cumpărături, care s-au arătat nemulţumiţi de evoluţia preţurilor.

Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie, Aurel Popescu, afirmă că unele hipermarketuri încearcă să renegocieze preţurile cu furnizorii, ceea ce este o şmecherie pe care nu o poate accepta.

Pe de altă parte, directorul executiv al mărilor reţele comerciale, Delia Nica, a susţine că nu a existat nicio creştere artificială a preţurilor la raft, dar dacă vine un produs de la un furnizor cu un preţ mai mare, evident că această creştere se va regăsi la raft.

Pentru a evita eventualele înşelăciuni, controalele în magazine vor continua şi în zilele următoare.

Autor: Radu Şofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.