Nepal: bilanţul victimelor a crescut la 4.310 morţi

Cutremurul devastator de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal a avut, până în prezent, aproximativ o sută de replici cu magnitudine cuprinsă între 4 şi 6 grade, transmite EFE, citând o informaţie difuzată marţi de Centrul Naţional de Seismologie din Nepal.

Până marţi, la ora 06.15 GMT, au fost înregistrate 96 de replici în acest interval de magnitudine, pe lângă alte două seisme de peste 6 grade, a relatat Agenţia Naţională de Ştiri din Nepal.

Mişcarea telurică de 7,8 grade de sâmbătă a fost urmată, după o jumătate de oră, de o alta de 6,6 grade, pentru ca duminică să aibă loc un cutremur de 6,9 grade, replicile ulterioare având magnitudine tot mai mică, a explicat şeful centrului de seismologie, Lokbijay Adhikari. Cele mai recente replici au avut 4,4 şi, respectiv, 4,9 grade.

Bilanţul victimelor creşte continuu şi ar putea ajunge la 10.000 de morţi, după cum a estimat premierul nepalez. Operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor se desfăşoară cu dificultate din cauza timpului nefavorabil, precum şi a carenţelor logistice şi organizatorice ale acestei mici ţări asiatice, confruntate cu cel mai puternic cutremur din ultimii 80 de ani

La randul sau, Organizaţia Naţiunilor Unite, citată de BBC News Online, a anunţat ca opt milioane de persoane au fost afectate de cutremurul puternic produs în Nepal, iar 1,4 milioane au nevoie de alimente.

Ajutorul internaţional a început să ajungă dar încă există lacune în ceea ce priveşte echipamentul medical, alimentele şi sacii pentru cadavre.

Un oficial guvernamental a declarat marţi că bilanţul victimelor a crescut la 4.310 morţi. Aproape 8.000 de persoane au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.