Bucureşti FM îţi recomandă evenimentele culturale de astăzi!

Programul zilei la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.

Movie_ReelLa Cinema Studio trei drame din competiţie:
– de la ora 16.30′ se reia „NN / Morţi fără nume”, de Héctor Gálvez Campos;
– de la ora 18.30’, „În bătaia vântului”, o combinaţie de live action şi tablouri vii alb-negru, filmul acesta realizat de Martti Helde, urmăreşte traseul unei mame estonieneşi a fiicei ei, care încearcă să găsească drumul spre casă după ce au fost deportateîn Siberia la ordinul lui Stalin, în 1941;
– de la ora 20.30′, plasat în 1930, în timpul campaniei de înfometare şi de epurare a ucrainenilor de către regimul stalinist, care a dus la moartea a circa 10 milioane deoameni, filmul lui Oles Sanin spune povestea unui băieţel de 10 ani martor lauciderea tatălui său, un inginer american venit în URSS să construiască socialismul.

La sala Elvira Popescu a Intitutului Francez:
– de la ora 17.00, sunt proiectate 4 scurt-metraje dintr-o primă selecţie de producţii marca VICE;
– de la ora 18,30′, ziaristul Cristian Tudor Popescu susţine o conferinţă despre propagandă şi manipulare în cinema.

La Institutul Cultural Român, de la ora 18.00 începe cea de-a doua întâlnire din seria „ArtIntro“. Maria Zărnescu, teatrolog şi profesor, prezintă spectacolul „Omul pernă”,o producţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ în regia lui Florin Ion Grigoraş. Reprezentaţia este precedată de discuţiicu publicul.

Biserica Lutherană găzduieşte de la ora 19.00 recitalul „Culorile sunetelor” susţinut de flautistul Matei Ioachimescu, alături de violistul transilvan Sándor Antal şi de harpist aslovenă Tina Žerdin. Programul este unul atractiv cuprinzând compoziţii de: Bach, Debussy, Reger, Wieniawsky, Astor Piazzolla, Béla Bartók şi alţii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.