Află ce evenimente culturale au loc în această seară, în Capitală!

13432033-movie-theme-designFestivalul Internaţional de Film Bucureşti vă propune azi 4 lungmetraje.

La Cinema Studio:
– de la ora 19.00, în secţiunea competiţională rulează comedia dramatică „Kebab şi Horoscop” de polonezul Grzegorz Jaroszuk, în care Kebab – fost şaormar underground, şi Horoscop – fost prezicător la revista „Lumea animalelor”, ajung specialişti în marketing la o firmă de vândut covoare;
– de la ora 21.00, este prezentată în secţiunea Panorama drama istorică „Tăietura”, realizată de Fatih Akin despre urmările genocidului turcesc din 1015 împotriva armenilor pentru fierarul Nazaret, care-şi caută cele două fiice supravieţuitoare prin deşerturile Mesopotamiei, Havana, până în preeriile din North Dakota.

La sala Elvira Popescu a Institutului Francez:
– de la ora 18.30’, tot în secţiunea Panorama puteţi viziona „Pasolini”, cel mai nou film al lui Abel Ferrara se concentrează asupra ultimei zile din viaţa marelui regizor italian Pier Paolo Pasolini interpretat de Willem Dafoe;
– de la ora 20.30’, are loc o proiecţie specială cu documentarul „The Look of Silence”, în care cineastul Joshua Oppenheimer continuă să trateze masacrele din Indonezia anilor 1965-1966, când peste 500.000 de oameni au fost ucişi cu brutalitate în cadrul unei epurări anticomuniste.

La Cinemateca Eforie, de la ora 18.00 are loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Detalii în cotidian” organizată de Asociaţia „Bucureştiul meu drag”, urmat de proiecţia specială, cu invitaţi, a dramei „Smoke / Fum de ţigară” regizat de Wayne Wang şi Paul Auster, cu Harvey Keitel, William Hurt, Giancarlo Esposito, Forest Whitaker.

Institutul Cervantes vă oferă de la ora 19.00 a II-a parte a filmului de animaţie „Don Quijote de la Mancha” regizat în 1979 de Cruz Delgado ce s-a bucurat de o excelentă receptare, fiind tradus în mai bine de 30 de limbi.

recital-pianOrchestra de cameră Radio susţine, de la ora 19.00 la Sala Radio, un concert dirijat de Directorul artistic al Festivalului Murten Classics (Elveţia), Kaspar Zehnder, având în program: Simfonia nr. 101 în re major „Ceasul” de Haydn, Concert pentru violoncel şi orchestră de Honegger – solist Răzvan Suma, Două intermezzi pentru orchestră de coarde de Enescu şi Concert pentru şapte instrumente de suflat, timpane, percuţie şi coarde de Martin.

De la ora 19.00, la sala mică a Ateneului Român are loc recitalul de pian „Les Enharmoniques”, susţinut de Maria Indricău şi Anamaria Biaciu-Popan care interpretează lucrări de Strauss-fiul, Grieg, Reger şi Brahms.

În cadrul programului „Tineri muzicieni lansaţi de Centrul de Cultură din Arcuş”, la Institui Cultural „Balassi” al Ungariei, de la ora 19.00 începe un recital de pian susţinut de elevi ai profesoarei Corina Creţu de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu.

afis_ion_anghelbÎn Sala Foaier a Muzeului Țăranului Român de la ora 18.00, este vernisată expoziţia artistului Ion Anghel, „Istoria umilă”, ce poate fi vizitată până în data de 17 mai; prezintă acad. Răzvan Theodorescu. Bucureşti Fm este partener media.

Tot de la ora 18.00, la European Art Gallery are loc vernisajul expoziţiei personale a Gabrielei Culic, „Breath”.
Expoziţia „Disper, deci exist”, semnată de artista Ecaterina Vrana, este vernisată la ora 19.00, în Spaţiul Aiurart, din str. Lirei. Expoziţia poate fi vizitată până pe 31 mai şi la Cărtureşti Carusel.

Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzduieşte, la ora 19.00, lansarea romanului „Lumea de orez”, de Su Tong, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori chinezi contemporani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.