Recensământul rutier a început pe toate drumurile din România

masina - recensamantCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a demarat astăzi recensământul autovehiculelor care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate.

Acțiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite și se va desfășura în toate țările Uniunii Europene.

Înregistrările de trafic se desfășoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie și două zile în luna noiembrie.

Recensământul traficului rutier se va încheia pe data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00. Efectuarea înregistrării circulației rutiere pe rețeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat.

Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier și înregistrări manuale, pe formulare. Pe întreaga rețea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe rețeaua de drumuri naționale și 2.390 posturi pe rețeaua de drumuri județene și comunale.

Monitorizarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, iar scopul este acela de a vedea evoluţia traficului şi impactul acestuia asupra reţelei de drumuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.