Înlocuieşte medicamentele cu alimente sănătoase

Medicamentele sunt bune până la un punct. Dacă iei prea multe, dezavantajele pot întrece beneficiile.
Prin urmare, îţi recomandăm cinci alimente cu care poţi înlocui medicamentele:

fulgi de ovazÎn loc de calciu, se recomandă fulgii de ovăz. Chiar dacă suplimentul de la farmacie conţine toate mineralele de care oasele au nevoie în fiecare zi, corpul poate să absoarbă deodată doar 600 mg. Tocmai de aceea, nutriţioniştii recomandă consumul de alimente bogate în aceşti nutrienţi de-a lungul întregii zile. O porţie de fulgi de ovăz cu lapte la micul dejun, un iaurt grecesc ca gustare de după-amiază, iar seara o salată cu spanac.

Suplimentele de Omega 3 pot fi înlocuite cu budinca de chia. Seminţele de chia sunt pline de nutrienţi esenţiali, printre care şi Omega 3, acizi graşi esenţiali care protejează inima şi creierul. Ziua poate începe cu o budincă de chia sau cu o omletă îmbogăţită cu seminţe de chia.

În loc de vitamina C, poţi mânca ardei graşi roşii. Citricele sunt bogate în vitamina C, dar, conform celor mai recente studii, ardeii graşi roşii le întrec. Ei s-au dovedit a fi cele mai bogate produse din punct de vedere nutritiv, după verdeţuri.

Biotina este o vitamină din complexul B, responsabilă de sănătatea părului, a pielii şi a unghiilor. Pentru aceleaşi beneficii poţi încerca o supă preparată din oase de pui.

Suplimentele antibacteriene antifungice sau antivirale pot fi înlocuite cu mujdei din usturoi, cel mai puternic antibiotic natural.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.