Filmul „The Island Is Enchanted with You” a câştigat trofeul NexT!

nextfilmfestival2015Filmul „The Island Is Enchanted with You/ Insula e vrăjită de voi”, regizat de Alexander Carver şi Daniel Schmidt, a câştigat Trofeul NexT.
Premiul a fost acordat duminică, în cadrul unei gale, la Cinema Studio.

Regizorul Carlos Conceicao a câştigat Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie, cu „Goodnight Cinderella/ Noapte bună, Cenuşăreasa” iar Pedro Alcalde a câştigat Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră cu „Ancha es Castilla / Totul e posibil”. Favoritul publicului în Competiţia internaţională a fost filmul „Jung Forever”, de Jean-Sebastien Lopez.

Filmul „În care eroina se ascunde şi apoi are parte de o întâlnire neaşteptată”, de Tudor Jurgiu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc iar „In the House”, regizat de Ana-Maria Comănescu, a câştigat menţiunea specială a juriului în Competiţia naţională. De asemenea, filmul „Golanii”, de Bogdan Drumea, a câştigat Premiul Publicului pentru film românesc.

Câştigătorul concursului „The Pitch” şi al unui cec de 5.000 de euro din partea ShortsTV a fost „Mom, Dad, I Have to Tell you Something…”, al lui Paul Mureşan. Acelaşi proiect a primit o menţiune specială în cadrul NexT Short Film Market, pentru calitatea prezentării, constând în 1.000 de euro (servicii de postproducţie) din partea Abis Studio. O a doua menţiune i-a fost oferită proiectului „When Night Meets Dawn”, al Andreei Borţun, din partea Icon Production, care va acoperi producţia filmului. Filmul „Portrait with Cake”, al Ştefaniei Maftei va primi, la rândul său, 500 de euro din partea HiFilm Productions.

Juriul Competiţiei internaţionale a fost format din Ewa Puszczynska (Polonia), producătoarea filmului „Ida”, premiat cu Oscar, Edvinas Puksta (Estonia), selecţionerul Festivalului Internaţional de Film de la Vilnius, Michal Oleszczyk (Polonia), directorul Festivalului de Film din Gdynia, regizoarea Ana Lungu („Autoportretul unei fete cuminţi”), criticul de film Francois Bonenfant (Franţa), jurnalista şi muziciana Maria Balabaş şi regizorul Eduardo Williams (Argentina).

Filmele româneşti au fost jurizate de Renate Roginas (Germania), managerul Villa Kult din Berlin, Agnes Wildenstein (Franţa), coselecţioner DocLisboa, şi animatorul Matei Branea, autorul identităţii vizuale NexT.

Trofeul NexT constă în 2.000 de euro şi servicii digitale de laborator în valoare de 2.000 de euro.

Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT s-a desfăşurat săptămâna trecută. Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului a fost regizoarea Claire Denis, care a susţinut un masterclass duminică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.