Al patrulea centru de transplant de celule stem din România a fost inaugurat

Cel de-al patrulea centru de transplant din România a fost inaugurat la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).
Este vorba despre o investiţie de 600.000 euro realizată de Asociația Dăruiește Viață, cu sprijinul sponsorilor.

Astfel, la SUUB a fost inaugurat compartimentul de transplant medular cu 5 camere sterile.
Acestea sunt dotate cu paturi electrice de terapie intensivă, stație de monitorizare a funcțiilor vitale și beneficiază de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitivă și flux laminar.
Acest sistem diminuează riscul apariției infecțiilor, principala cauză a mortalității în cancer.

Compartimentul de pretransplant este destinat pacienților cu diferite tipuri de leucemii care au trecut sau urmează să treacă printr-un transplant de celule stem. Secția a fost construită de la zero, cu respectarea circuitelor medicale. Aceasta dispune de 4 saloane cu grupuri sanitare proprii, dotate și mobilate conform standardelor europene, cabinete ale medicilor și asistentelor, cameră de tratament, cameră de curățenie.

Au mai fost amenajate si un laborator de diagnosticare, o sală de raport și o sală de studii clinice. Pentru toate aceste spații au fost realizate instalațiile electrice și sanitare, climatizarea, instalația de încălzire, precum și mobilarea.

Cu ajutorul compartimentelor inaugurate astăzi, numărul celor care vor putea beneficia de transplant cu celule stem va crește cu peste 100 de pacienți anual.
Centrul de transplant va asigura, în compartimentul de pretransplant, tratament chimioterapeutic pentru aproximativ 200 de pacienți în fiecare an.

Autor: Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.