Târg de Paște la Muzeul Țăranului 8-10 aprilie 2015‏

ImageProxyPiața Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită în săptămâna mare, din 8 pană în 10 aprilie 2015 la Târgul de Paște din curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.
Gospodari și gospodine pricepute vă așteaptă să vă umpleți mesele de sărbatoare cu bunătați specifice, facute cu mult drag și după rețete din vechime: Cozonaci Domnești și Cozonac Bujor, specialitățile de pâine de la Târgul Domnesc, pască moldovenească și muntenească, fel de fel de plăcinte și prăjituri de casă.

Vom face cea mai mare pască, se vor găti la fața locului multe bunătați, se vor incondeia ouă după tehnici tradiționale. Nu vor lipsi brânzeturile, preparatele din carne, fructele și legumele, verdețurile de primăvară, mierea, zacuștile, salatele, murăturile, dulcețurile și siropurile, ca la o piață țărănească autentică.

Zeci de meșteri populari și artizani vă așteaptă cu cadouri pentru cei dragi: decorațiuni specifice de Paște, sticlă și ceramică, lemn, bijuterii confectionate după tehnici specifice și din materiale diferite, straie țărănești de sărbătoare din cuferele bunicilor, dar și noi, confecționate si cusute de ultimii meșteri populari purtători de tradiție, fețe de masă și alte țesături, antichități țărănețsti și nu numai: mobilier din gospodăria țărănească, ceramică, obiecte din gospodărie, porțelanuri și multe altele.

Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.