Universitatea Bucureşti îi aşteaptă pe viitorii studenţi la Târgul Educaţiei

Targul EducatieiCele 19 facultăţi ale Universităţii Bucureşti îşi prezintă oferta educaţională astăzi şi mâine, în cadrul celei de a XVI-a ediţii a Târgului Educaţiei.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a anunţat că instituţia va scoate la concurs în acest an 4.500 de locuri la studii de licenţă şi 3.500 la masterat.

„Universitatea Bucureşti se poziţionează în toate clasamentele internaţionale pe poziţiile fruntaşe între universităţile evaluate internaţional din România. În clasamentul Shanghai, universitatea se află pe poziţia 651 – 700, la egalitate cu alte 49 de universităţi, fiind cea mai bine plasată dintre universităţile româneşti, celelalte se află dincolo de poziţia 700. În lume există astăzi aproape 40.000 de instituţii de învăţământ superior. A fi pe poziţia 650 înseamnă să fii undeva în primele 2 – 3% dintre universităţile din lume. (…) Ne prezentăm în mod demn, cu 19 facultăţi foarte şi bine consolidate, care oferă mai mult de 100 de programe la licenţă, avem facultăţi de top care reuşesc în momentul de faţă să întreţină relaţii internaţionale”, a spus rectorul.

În cadrul târgului, liceenii vor putea discuta cu studenţii şi absolvenţii Universităţii Bucureşti, precum şi cu viitorii lor profesori, care le vor împărtăşi impresii despre viaţa academică.
De asemenea, vor fi organizate conferinţe, dezbateri, sesiuni informative, precum şi demonstraţii sportive şi mici momente artistice.

Standurile facultăţilor sunt pregătite cu pliante, broşuri, dar şi cu răspunsuri la toate întrebările viitorilor studenţi legate de modalitatea de desfăşurare a concursului de admitere.

În plus, elevii vor putea experimenta cum este să fii student, participând, până pe 9 aprilie, la Săptămâna Facultăţii de Geografie, la Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Litere şi la Zilele Porţilor Deschise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Târgul Educaţiei poate fi vizitat la Facultatea de Drept, între orele 10:00-18:00. Accesul este liber.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.