Simona Halep nu este singura care lipseşte de la Fed Cup

simona-halep-ceruta-in-casatorie-de-un-spectator-la-finala-brd-bucharest-open-267683Decizia Simonei Halep de a nu participa la întâlnirea cu Canada din Fed Cup a stârnit în presă dar şi în societatea românească reacţii pro şi contra.
Cel mai direct a fost Ilie Năstase care a criticat-o pe Simona pentru că preferă să participe la turneul de la Stuttgard şi să lipsească de la meciul cu Canada din Fed Cup. Fostul nr.1 mondial nu întelege de ce Simona spune că este obosită, dar participă la turneul din Germania şi este nelămurit de ce amestecă obligaţiile de la Stuttgart cu echipa de la Fed Cup.

Nici şeful sportului românesc, preşedintele COSR, Alin Petrache, nu s-a arătat încântat de alegerea Simonei şi i-a transmis că ar trebui să fie conştientă de bucuria pe care o aduce de fiecare dată când joacă pentru echipa naţională şi că ar fi bine dacă ar lua în considerare şi “partea naţională”.

Singurul care i-a luat apărarea Simonei Halep în această perioadă a fost preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. El a dezminţit categoric faptul că Simona Halep ar fi refuzat participarea la Fed Cup contra Canadei din cauza banilor şi a confirmat, că a treia jucătoare a lumii şi-a donat indemnizaţia de la partida cu Spania din februarie, pentru programele de dezvoltare a tinerelor talente.

De altfel, Simona Halep nu va fi singura absenţă din echipa Romaniei din meciul cu echipa Canadei. Monica Niculescu şi-a anunţat şi ea retragerea de la echipă din cauza unei accidentări.
În tot acest timp, Alina Tecsor, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup nu a făcut nici o declaraţie. Probabil cât de curând va anunţa numele jucatoarelor care vor alcătui echipa care va întâlni Canada din perioada 18-19 aprilie.

Ce se întâmplă acum cu echipa Romaniei de Fed Cup nu este totuşi un caz izolat. În 1995 Irina Spârlea, pe atunci cea mai valoroasă jucătoare din România, a intrat într-un conflict cu Federaţia Română şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului, refuzând apoi să se mai prezinte la convocările din Cupa Federaţiei. Ea reclama faptul că anumite cheltuieli, precum biletele de avion, nu erau acoperite de Federatia Română de Tenis sau erau acoperite parţial. Ulterior, Spârlea a revenit la echipă, dar în calitate de căpitan nejucător, în 2010 şi 2011.

Dintre toate jucătoarele de Top 10, doar Agnieszka Radwanska este singura care nu a lipsit de la nici o întâlnire a Poloniei de Fed Cup, unde a evoluat în 34 de meciuri.
În schimb Caroline Wozniacki nu a mai jucat pentru Danemarca din 2011, Carla Suarez Navarro nu a venit cu echipa Spaniei la Galaţi pentru meciul cu România, iar Maria Şharapova a jucat în ultimii trei ani doar o dată pentru Rusia în victoria contra Poloniei din luna februarie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.