Produsele alimentare şi băuturile nealcoolice, mai ieftine de la vară

Magazin lactateTaxa pe Valoarea Adăugată va fi redusă la 9%, din iunie, pentru toate produsele alimentare, băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică, a anunţat premierul Victor Ponta.
Guvernul îşi menţine intenţia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut şi cu Ministerul de Finanţe, evident presiunea Ministerului Agriculturii, cu Banca Naţională, cu FMI, cu Comisia Europeană, am luat decizia, şi astăzi vom aproba ordonanţa de urgenţă prin care, de la 1 iunie, toate, absolut toate alimentele, nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agro-alimentare din România vor avea o cotă de TVA de 9%. Şi toate băuturile nealcoolice”, a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a arătat că măsura poate fi susţinută deoarece, în primul trimestru al acestui an, încasările la buget sunt de 5 miliarde lei în plus faţă de trimestrul similar de anul trecut.

În opinia prim-ministrului, măsura din 2010 de creştere a TVA, de la 19 la 24 la sută, a fost „una dintre cele mai mari greşeli pe care le-a făcut statul român, reflectată în încasări mai mici (..) şi distrugerea economică şi socială a României”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.