Sărbători pentru creștini

Romano-catolicii și protestanții celebrează astăzi Paștele, cea mai mare sărbătoare a creștinătății.
La Vatican, aseară, slujba de Înviere a fost condusă de Papa Francisc, pentru a treia oară de când se află în fruntea bisericii catolice.
Ortodocșii și greco-catolicii sărbătoresc astăzi, în duminica Floriilor, intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim, Cetatea Sfântă.
Ramurile de salcie înmugurite sunt simbol al biruinţei vieţii asupra morţii. Ele sunt sfinţite de preoţi şi duse acasă de către credincioşi.
Mii de persoane au participat ieri la Bucureşti, la Procesiunea de Florii, ce marchează intrarea domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim şi începutul Săptămânii Patimilor.
Săptămâna Mare, care începe mâine, este cea mai importantă perioadă de dinaintea Sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
În următoarele trei zile, cei care postesc mănâncă doar seara, numai pâine şi beau apă.
Se face curăţenie generală în gospodării şi în fiecare seară credincioşii merg la biserică, pentru a participa la slujbe.
În Joia Mare sunt celebrate Cina cea de Taină şi vânzarea Domnului nostru Iisus Hristos de către Iuda.
Este momentul în care Mântuitorul s-a pregătit pentru moarte şi Înviere şi le-a oferit ucenicilor, în mod simbolic, trupul şi sângele Său – pâinea şi vinul mântuirii.
Ultima zi din Săptămâna Mare este Vinerea Neagră, ziua în care fiul lui Dumnezeu a fost răstignit pe cruce, pe Muntele Golgota.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.