București FM îți recomandă cartea de weekend: „Inovatorii”

inovatoriiBun găsit! O carte pe care nu ar trebui să o lasaţi necitită în această primavară, mai ales daca v-a plăcut biografia lui Steve Jobs este „Inovatorii” scrisă de Walter Issacson şi apărută în traducere românească la editura Publica.

Cartea ne prezintă o istorie panoramică a revoluţiei tehnologice care a făcut ca vieţile noastre să arate aşa cum le ştim noi astăzi. Prin această lucrare Walter Issacson încearcă să răspundă la întrebări precum „Care au fost calitățile care le-au permis anumitor inovatori și antreprenori să-și transforme ideile vizionare în realități explozive? Ce a determinat ideile lor creatoare? De ce unii au reușit, iar alții au dat greș?

Şi încercând să caute răspunsuri autorul începe chiar cu Ada Lovelace, fiica Lordului Byron, care a făcut primii pași în programarea computerelor în anii 1840. Însă mai explorează şi alte minţi care au creat revoluţia digitală din ziele noastre precum cele ale ale lui , Bill Gates, Steve Wozniak, Steve Jobs şi mulţi alţii.

Şi astfel „Inovatorii” devine o poveste a modului în care au lucrat mințile lor și a ceea ce i-a făcut atât de inventivi. Este, de asemenea, o relatare a modului în care capacitatea lor de a colabora și de a stăpâni arta muncii în echipă i-a făcut să fie și mai creativi. Toate acestea sunt arătate cititorului într-un stil accesibil, presărat cu relatări, portrete de viaţă, îmbinând cercetarea ştiintifică cu anecdote si detalii biografice, toate acestea făcând din Inovatorii de Walter Issacson o carte pe care nu o veţi lăsa din mână până când nu veţi întoarce şi ultima pagină.

Text: Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.