Cati bani le-au adus turneele artistilor in 2014‏

money-285x300Anul 2014 nu a excelat in ceea ce priveste turneele, insa fanii nu au dus lipsa de spectacole. Arenele de concerte au fost luate cu asalt de Jay Z si Beyonce, insa cei de la Forbes ne spun ce artisti au strans cei mai multi bani din turneele anului 2014.

Michael Buble a strans 74 de milioane de dolari din turneul de promovare al albumului “To Be Loved”, iar asta in claseaza pe locul 10. Pe locul 9 o gasim pe Lady Gaga care din cele 76 de concerte din jurul lumii nu a strans decat 80 de milioane de dolari. Cel mai iubit cuplu din industria muzicala, Jay Z si Beyonce ocupa locul 8 in clasament asta dupa ce turneul „On The Run” nu le-a adus incasari mai mari de 95 de milioane de dolari. Bruno Mars a vandut biletele pentru concertele sale ca painea calda fiind aproape sold out la reprezentatiile sale, insa cu toate astea, artistul ocupa locul 7 cu incasari de 96 de milioane de dolari. Paul McCartney este pe piata muzicala de peste cinci decenii insa turneul de promovare al albumului „New” il claseaza pe locul 6 cu incasari de 107 milioane de dolari.

Ajunsi la jumatatea clasamentului celor de la Forbes, pe locul 5 dam de Katy Perry care a adunat in urma turneelor din anul 2014, nu mai putin de 108 milioane de dolari. Legendele rockului, The Eagles ocupa locul 4, fanii, albumele si singe-urile aducandu-le astfel arene de concerte pline si incasari de 127 de milioane de dolari. Zeii muzicii, The Rolling Stones fac stadioanele sa rasune, iar asta le-a adus nu mai mult, nu mai putin de 143 de milioane de dolari.

Podiumul este ocupat de Justin Timberlake, acesta strangand 203 milioane de dolari, iar locul 1 este ocupat de tinerii britanici ai trupei One Direction care au milioane de fani in intreaga lume care i-au ajutat pe baieti sa stranga 290 de milioane de dolari, dar sa vedem daca acest lucru se schimba dupa vestea socanta pe care fanii au primit-o in urma cu cateva zile si anume faptul ca  Zayn v-a parasi trupa.

Text: Elena Manuela Ionescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.