Fondurile europene – cea mai bună soluție pentru reabilitarea termică

reabilitare_termica_36789900Accesarea de fonduri europene constituie cea mai eficientă soluție pentru reabilitarea termică, susţine preşedintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat”, Mihai Mereuţă.

Şeful de la „Habitat” a explicat că fondurile europene permit un control mai bun asupra cheltuirii banilor, dar și în ceea ce privește evoluția lucrărilor de reabilitare termică.
Controlul este mai eficient deoarece este exercitat atât de instituțiile românești, cât și de Comisia Europeană, a precizat Mereuta. Pe de altă parte, el mai susține că acea cotă care le revine proprietarilor s-ar amortiza pe parcursul execuției lucrărilor.
Mihai Mereuţă:

 

Reprezentantul Ministerului Dezvoltării, Alina Stoica, a atras atenția asupra faptului că, pentru următorul exercițiu bugetar, cota ce va reveni asociațiilor de proprietari, ca participare la costul lucrărilor de reabilitare termică, va fi majorată la 25%. Totodată, reabilitarea termică va include și înlocuirea sistemelor de încălzire, dar și implementarea unor surse de energie regenerabilă, precum panourile solare. Reabilitarea termică va include și înlocuirea corpurilor de iluminat și a lifturilor, în noul exercițiu bugetar european, a mai explicat Alina Stoica.

 

Autor: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.