600 de doctori români au ales să muncească în străinătate

Australian-Doctors600 de medici români au ales să muncească în străinătate!
Aceştia au plecat din ţară în primele două luni ale anului, a afirmat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România în cadrul Adunării Generale a CMR.

Din anul 2007 au plecat din ţară pentru a lucra în străinătate 18.000 de profesionişti din sănătate. Actualul statut de funcţionari publici al medicilor este una dintre cauzele pentru care aceştia aleg să plece.

Modificarea Codului Penal, care prevede că medicii sunt angajaţi în calitate de funcţionari publici în spitalele publice ar trebui sa fie prioritară pentru autorităţi, alături de modificarea salariilor, a mai spus Vasile Astărăstoae.

Autor: Mihaela Arion

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui ca medicii care au studiat PE GRATIS in Romania sa lucreze de la 5 la 10 ani, inainte de a pleca in afara tarii. Scoala pe care au facut o ei in Romania costa sute de mii de dolari…Statul roman ar fi destept daca ar aduce ceva legislatie privitoare acestui aspect.Asa, statul roman si la urma urmei populatia Romaniei, care au investit la greu pentru viitorii doctori, ramane si fara doctori si cu buzele umflate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.